Economia socială, soluția pentru o comunitate prosperă și împlinită

Asociația ”Româno ButiQ”, în colaborare cu partenerii săi KCMC-K Consulting Management and Coordination, Atelierul de pânză și PETROM, a organizat un eveniment deosebit, pentru a populariza conceptul de economie.

copil

Pus în practică la Clejani, unde au fost deschise mai multe structuri de economie socială, cum ar fi “Atelierul de maturi Clejani” sau “Taraful din Clejani”, dar și atelierul “Mestesukar Fashion”, urmează să li se alăture în procesul de valorificare a resurselor comunităţii pentru a le transformă în beneficii pentru membrii acesteia.

Astfel, în urma acestora, oamenii nu învață doar o meserie, ci se vor simții mai bine, căci stimade sine va fi stimulată prin sentimentul că “eşti util” familiei tale şi comunităţii din care faci parte şi nu în ultimul rând, lucrătorii din structurile de economie socială (SES-uri) duc mai departe tradiţiile moştenite.

În atelierul de croitorie din Clejani (Asociaţia “Mestesukar Fashion”), deschis de Româno ButiQ împreună cu partenerii săi, KCMC şi Atelierul de Pânză, în cadrul proiectului “Pakivalo ButiQ”, se va produce o colecţie desenată de un renumit designer străin, care a lucrat voluntar cu membrii echipei. Piesele care fac parte din această colecţie reinterpretează artă textilă şi tehnicile tradiţionale în obiecte de îmbrăcăminte moderne şi funcţionale şi se vor comercializa într-un magazin specializat din capitală.

Asociatia Romano ButiQ deruleaza proiecte de economie sociala, printre care si cel din Clejani in cadrul Pakivalo ButiQ” (“solidaritate in munca de calitate” este traducerea in limba romana a titlului proiectului). Proiectul “Pakivalo ButiQ” isi doreste sa contribuie la combaterea discriminarii, asigurarea de sanse egale grupurilor defavorizate (romi, persoane cu dizabilitati sau familii cu mai mult de doi copii) si sa fie un exemplu practic de solidaritate, in acord cu indemnul parintelui miscarii romilor din Romania, Nicolae Gheorghe, pentru care “solidaritatea se practica si se demonstreaza”.

Share this post

No comments

Add yours