Cutia cu speranțe salvează vieți la McDonald’s

Cu toții știm cutiuța de bani de la casele din restaurantele McDonald’s. O vedem mereu plină de monede și bancnote mici. În realitate, este mai mult decât atât. De 16 ani în România, acea cutiuță salvează destine. În spatele ei se ascunde o poveste emoționantă creată de Fundația Ronald McDonald cu ajutorul nostru, al celor ce călcăm pragul restaurantelor McDonald’s.

caritate5De 16 ani, McDonald’s, prin fundația Ronald McDonald, protejează copiii din spitale, asigură accesul la educație al copiilor defavorizați și reconstruiește locuințele distruse de calamități.

Primul proiect, încărcătură emoțională deosebită

În 1998, Fundația Ronald McDonald a susținut primul proiect în România. Copii cu malformații faciale au beneficiat de sprijinul Ronald McDonald pentru intervențiile chirurgicale, prin proiectul “Operation Smile”. A fost un proiect cu o încărcătură emoțională uriașă. O echipă internaţională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii români care aveau malformaţii faciale. Viața a 150 de copii s-a schimbat radical. Malformațiile faciale nu pot fi ascunse de haine, sunt primele pe care le văd toți cei din jurul nostru și, de multe ori, sunt prima etichetă pe care o pune societatea. Povara unei asemenea malformații este una grea, iar McDonald’s a făcut, cu adevărat, minuni.

Zi specială: McHappy Day

Minunile le putem face doar uniți și McDonald’s demonstrează că se poate. Multe din ajutoarele acordate în acești 16 ani au fost susținute financiar de acele monede aruncate în cutiuțele transparente, care ajung la Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Fundația Ronald McDonald organizează o zi specială, o zi cât multe la un loc, una în care donațiile pentru copii sunt mai multe și ajung direct în “Cutia cu Speranțe”. Se numește McHappy Day. Persoane publice devin purtători ai mesajului McDonald’s, se alătură cauzei care salvează vieții. Fiecare ban strâns este o speranță și toate speranțele strânse ajung la Fundație, de unde pleacă în special la copiii cu probleme de sănătate. Primul proiect McHappy Day a strâns fonduri pentru a se construi o zonă de primire de urgență la Spitalul de Copii Grigore Alexandru din București. Inaugurarea s-a făcut o zi mai târziu, în iulie 2002. Pentru același spital, fundația Ronald McDonald a mai reușit, într-o zi specială McHappy Day, să străngă 50.000 de euro pentru a dota Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente, necesare investigării timpurii a bolilor grave ale copiilor.

Prima casă Ronald McDonald’s

Era anul 2002. Atunci s-a decis construirea primei case Ronald McDonald. A fost prosibilă prin proiectul “Ziua Universală a copiilor la McDonald’s”, desfășurat în toate restaurantele din țară. A strâns resursele necesare transformării unui vis în realitate, construirii primei case Ronald McDonald.

Fundația Ronald McDonald nu s-a oprit aici. În 2008, ziua specială McHappy Day a fost dedicată pentru constuirea unei noi case, la Timișoara. De atunci, micuții aflaţi în tratament la Spitalul Louis Ţurcanu trec mai uşor peste griji alături de părinţii lor. Peste 2200 de destine a schimbat casa din Timișoara. În plus, spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara secţia de hematologie se afla la ultimul nivel. Pentru copiii bolnavi, era greu să urce singuri scările care-i despart de saloanele unde sunt îngrijiți. Fundația Ronald McDonald a donat fondurile pentru a fi instalat un lift modern.

Proiect pentru salvarea copiilor diagnostigați cu cancer

Este încă un proiect curajos al fundației Ronald McDonals. A deschis o secție de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, din Târgu Mureş. Proiectul a fost atât pentu a salva viața copiilor ce au fost diagnosticați cu cancer, cât și pentru ajutorarea familiilor îndurerate.

McDonald’s continuă lupta prin noi. Gândiți-vă la povestea cutiuței cu speranțe data viitoare când pășiți în restaurantele McDonald’s și fiți parte a acestei povești frumoase!

Share this post

No comments

Add yours