Consiliere și suport pentru pacienți cu boli grave, grație unui proiect derulat de Asociația M.A.M.E

”SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”, ce este derulat de Asociația M.A.M.E, a primit finanțare de la Fundația Vodafone România în valoare de 92.000 de lei, iar începând din 2017 și până acum, aproape 400 de persoane cu boli grave au primit îndrumare socio-medicală și suport constând în informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care se confruntă.

De asemenea, suportul ce a fost acordat celor aproape 400 de beneficiari a vizat accesarea unor servicii psiho-socio-medicale din țară și din străinătate, precum și strângerea fondurilor necesare acoperirii tratamentelor sau a unor intervenții chirurgicale efectuate în afara țării, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS.

„Fundația Vodafone România finanțează în fiecare an proiecte care se adresează persoanelor cu boli grave. Parteneriatul cu Asociația M.A.M.E. este unul de lungă durată, în cadrul căruia oferim împreună o șansă în plus pacienților din toată țara care suferă de astfel de afecțiuni‟, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

„Serviciile de informare și îndrumare asigurate în cadrul acestui proiect le oferă pacienților acces la un mecanism de strângere de fonduri simplu, ușor de utilizat de către donatori. Este un mecanism gândit pentru cei ce doresc să se implice la nivel individual pentru a ajuta persoanele care au nevoie de bani pentru a-și redobândi sănătatea‟, a declarat Maria Culescu, Președinte fondator al Asociației M.A.M.E.

De la lansare, în 2013, până acum, proiectul „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți” a avut în total peste 1.000 de beneficiari, pacienți adulți diagnosticați cu boli grave. Dintre aceștia, 50 au fost eligibili pentru alocarea unui număr scurt de SMS pentru donații. Cazurile care nu au fost eligibile pentru derularea unei astfel de campanii au primit consultanță în vederea accesării altor metode de strângere de fonduri. În urma suportului de care au beneficiat, alte 200 de persoane au reușit să strângă integral fondurile de care aveau nevoie. În toți cei cinci ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donațiilor strânse astfel pentru pacienții cu boli grave ajungând la peste 900.000 de euro, bani folosiți pentru plata unor tratamente și investigații medicale la clinici în străinătate.

Share this post

No comments

Add yours