Compania GSK lansează ”Zâmbește România”, o campanie de promovare a igienei orale

De-a lungul timpului, GSK s-a implicat activ în proiectele de responsabilitate socială, mai exact în campaniile de educare și promovare a igienei orale corecte. Tocmai de aceea, peste 40.000 de copii din mediul urban şi peste 3000 de copii şi părinţi din mediul rural au beneficiat de proiectul companiei. Mai mult, 35.000 de mămici au beneficiat de programe educaţionale şi produse de igienă orală, iar 650 de copii din mediul rural au primit tratamente dentare gratuite.

igiena_orala_gravide

Cu ocazia Zilei Mondiale a sănătății, GSK a lansat cea de-a patra ediţie a campaniei de educare şi promovare a igienei orale corecte, Zâmbeşte România, prin care va încerca să îmbunătăţească starea de sănătate orală a românilor.

Mai mult decât atât, sub îndemnul „Inspiră România să zâmbească sănătos!”, campania îi invită şi îi încurajează pe români să se alăture campaniei, arătând ce ar face ei concret pentru a provoca o schimbare printre oamenii din jur şi semnalizând că igienă orală este o problema foarte importantă de sănătate.

”Prin activităţile campaniei, vrem să reamintim oamenilor că igienă orală este un aspect care ţine de sănătatea noastră generală; nu este doar o preocupare estetică, ci şi una de sănătate, cu implicaţii serioase. Angajamentul nostru este pe termen lung: doar aşa, putem ajută românii să-şi îmbunătăţească starea de sănătate orală şi schimbă statisticile negative.”, a declarat Helen Tomlinson, General Manager GSK Consumer Healthcare România şi Ţările Adriatice.

Potrivit unui studiu recent, un român a consumat 1,5 tuburi de pastă de dinţi de-a lungul anului 2014 – foarte puţin în comparaţie cu statele europene, însă mai mult faţă de 2013, când consumul naţional se situa în medie la circa 1 tub/an.

De asemenea, ultimele date de la nivel naţional arată că românii îşi schimbă acum periuţă de dinţi o dată la 1,5 ani – mai des faţă de statisticile din 2013, care arătau că un român folosea aceeaşi periuţă de dinţi timp de 2 ani.

Share this post

No comments

Add yours