Bucureștenii s-ar putea încălzi cu biogaz provenit din gunoi! De ce s-ar putea întâmpla asta

Gheorghe Piperea susține că există posibilitatea ca pe viitor bucureștenii să se încălzească cu biogaz.

Astfel, conform lui Gheorghe Piperea, partener Rominsolv, administrator judiciar al RADET, bucureștenii s-ar putea încălzi în viitor utilizând biogazul provenit din gunoi şi apele termale din subsolul Capitalei, întrucât gazele se vor scumpi foarte mult în curând.

“Gazul se va scumpi foarte curând. Anul trecut am negociat gazul la 71 de lei (pe MWh – n.r.), iar pentru anul acesta ne aşteptăm să se ducă la 90 de lei. De aceea, primarul general al Capitalei a vorbit ieri despre necesitatea plafonării preţului la gaze pentru consumul casnic. Dar gazul este o resursă care nu ştim cât va fi, când va fi exploatată, este o resursă limitată şi noi ne gândim încă de acum doi ani la diversificarea surselor de agent termic”, a precizat Piperea, în cadrul conferinţei “Energia în priză”, organizată de ziarul Bursa.

El s-a referit la resursele regenerabile eoliene şi fotovoltaice, dar şi la biogaz şi ape geotermale.

“În afară de faptul că la un moment dat am putea folosi aceste resurse pe acoperişul blocurilor, pe 2.500 de blocuri pentru a pune fotovoltaice acolo, există alte două resurse inepuizabile în Bucureşti pe care vrem să le utilizăm. Este vorba despre gunoiul din Bucureşti, din care 50% poate fi utilizat foarte uşor, foarte ieftin în biogaz, respectiv apa geotermală, care, chiar dacă o să mi se reproşeze repede din sală că nu este chiar aşa de eficientă, dar, am vorbit mulţi specialişti, dacă se reuşesc foraje la mai mult de 3.500 de metri şi nu 900 de metri, cum sunt acum cele existente, energia care s-ar putea obţine este cu mult mai eficientă”, a continuat Piperea.

Share this post

No comments

Add yours