”Azi pentru mâine”, un proiect demarat de Fundația Coca-Cola și Asociația CSR Nest! Cum va deveni litoralul ”verde”

”Azi pentru mâine” eate un proiect lansat de Asociația CSR Nest și finanțat de Coca-Cola, acesta având ca scop colectarea selectivă a deșeurilor și implicarea românilor. Inițiat de Asociatia CSR Nest și finanțat de Fundația Coca-Cola, proiectul ”Azi pentru Mâine” ia startul pe litoral și va continua toamna aceasta în școli din București și cinci județe din sudul țării.

Vara aceasta, litoralul devine ”verde”: timp de trei luni, proiectul ”Azi pentru Mâine” se va desfășura pe plajele din Mamaia, Eforie Nord si Sud, Venus și Saturn, prin acțiuni de colectare selectivă ce vor acoperi aproape 17 km de plajă, de informare a turiștilor cu privire la problema deșeurilor de ambalaje și la soluția reciclării dar și prin furnizarea de infrastructură necesară colectarii selective a deșeurilor către operatorii HORECA din aceste statiuni.

Acțiunile de pe litoral sunt doar un pas al demersului de conștientizare inițiat de Asociatia CSR Nest și sprijinit de Fundația Coca-Cola: toamna aceasta, proiectul va ajunge în 32 de școli din București și județele Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj și Vâlcea și își propune să informeze și să implice peste 25.000 de elevi, părinți și profesori în ceea ce privește colectarea selectivă și reciclarea.

”Azi pentru Mâine” este îndemnul Coca-Cola și al partenerilor noștri de a lua atitudine față de o problemă reală și apăsătoare – cea a deșeurilor de ambalaje – și a acționa, prin câteva obiceiuri simple, precum colectarea separată a deșeurilor, pentru un viitor mai curat și mai bun cu generațiile care vin după noi. Coca-Cola știe că succesul în afaceri trebuie să se construiască sustenabil, de aceea, ne preocupă drumul pe care îl parcurg ambalajele, după ce ajung la consumatori. Din această preocupare s-a născut viziunea noastră globală, O lume fără deșeuri. Punctul central este obiectivul asumat anul trecut: ca până în 2030 să ajutăm la colectarea și reciclarea unei cantități de ambalaje echivalente cu cea pe care o punem pe piață.” Mihaela Niță, Corporate & Government Affairs Manager, Coca-Cola România.

”Educația privind importanța reciclării și a colectării selective este primul pas în adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Prin proiectul ”Azi pentru Mâine” ne dorim să dublăm campaniile de informare și conștientizare cu acțiuni concrete de colectare selectivă, menite să întărească și mai mult mesajul că grija față de mediu este o responsabilitate care ține de fiecare dintre noi.” Sergiu Sebesi, Președintele Asociației CSR Nest.

Ca parte a angajamentului său global, O lume fără deșeuri, Compania Coca-Cola lucrează pe plan local alături de Coca-Cola HBC România pentru gestionarea responsabilă a problemei deșeurilor de ambalaje. Compania investește în susținerea obiectivului de colectare 100%, cu scopul de a-i ajuta pe consumatori să înțeleagă ce, cum și unde să recicleze. Coca-Cola susține colectarea de ambalaje în întreaga industrie, inclusiv de sticle și doze de la alte companii. Totodată, pentru a-și atinge obiectivul, Coca-Cola produce sticle mai bune, fie prin creșterea procentului de material reciclat din componența acestora, fie prin folosirea rășinilor pe bază de plante, fie prin reducerea cantității de plastic din fiecare ambalaj. În România, 100% din ambalajele puse pe piață de către companie sunt reciclabile.

Proiectul se desfășoară cu sprijinul partenerilor locali, ONG Mare Nostrum (Constanța), Asociația Today’s Future (județele Dolj, Vâlcea), GEAC (Municipiul București și județele Dâmbovița și Călărași) și GreenPoint Management.

Share this post

No comments

Add yours