Asociere pentru achiziționarea unei stații de sortare și tratare a deșeurilor municipale

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, au decis decis asocierea între SD 3 Salubritate și Deszăpezire S3 SRL și CET Grivița SRL în vederea achiziționării unei stații de sortare a deșeurilor municipale.

Astfel, stația va procesa deșeurile provenite din Sectorul 3 și din Sectorul 1 ale Capitalei, având o capacitate de prelucrare de 30 de tone pe oră. Perioada de implementare a acestui proiect este de opt luni.

„Preocuparea pentru managementul deșeurilor este de mare actualitate. Recent a apărut o ordonanță care reglementează acest domeniu și care ne responsabilizează mai mult decât se întâmpla până acum. Ne dorim să fim buni administratori și încercăm să ne îndeplinim sarcinile pe care le avem într-un mod cât se poate de serios și profesionist. Este de datoria noastră să găsim cele mai bune soluții astfel încât să îndeplinim parametrii de colectare, reciclare și de valorificare a unui procent cât mai mare din deșeuri. Contractul pe care îl semnăm se referă la o stație de sortare care va procesa deșeurile din Sectoarele 3 și 1. Avem obiective comune, dintre care unul este menținerea taxei zero în cele două sectoare, de aceea sunt preocupați să gestionăm acest domeniu în cel mai profesionist mod”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Avem într-adevăr îndatoriri față de cetățenii celor două sectoare unde taxa de gunoi este zero. Ca primar al Sectorului 1 mă interesează în mod direct această problemă pentru că există în București o singură groapă de gunoi care se află în Sectorul 1 și sunt în jur de 40.000-50.000 de semnături de la cetățeni prin care se cere eliminarea mirosurilor din zona gropii de gunoi. Este un proiect care începe acum și cu siguranță în anii următori vom reuși să îl perfecționăm”, a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru primire. Sunt onorat să mă aflu aici la această ceremonie de semnare a contractului. Este o tehnologie foarte modernă și inovatoare în domeniu, pot spune acest lucru deoarece compania noastră are multă experiență și este specializată în acest domeniu. Este un proiect foarte important pentru noi”, a declarat Wilhel Stadler, directorul companiei germane Stadler, de la care va fi achiziționată tehnologia pentru stația de sortare și tratare a deșeurilor.

În acest mod, ambele societăți vor pune în practică OUG 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a OUG 196/2015 privind Fondul de Mediu.

Serviciul Presă

Share this post

No comments

Add yours