Eco-Rom Ambalaje, campioană la reciclat: A reușit să colecteze 54.000 tone de deșeuri

Campioană la reciclat deșeuri este, fără doar și poate, compania Eco-Rom Ambalaje, cea care deține licența mărcii „Punctul Verde” în România, care a reușit să adune anul trecut nu mai puțin de 54.126 tone de deşeuri de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei, cu 55% mai mult decât anul anterior.

ecorom-ambalaje

Investiţiile industriei au determinat extinderea hărţii naţionale de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: de la 464 de localităţi în 2013, la 527 de localităţi la finalul anului 2014. În prezent, aproximativ 50% din populaţia României – circa 9,4 milioane de români – pot colecta separat deşeurile de ambalaje prin serviciul dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi.ecorom2

”Cantitatile de deşeuri de ambalaje reciclate de la populaţie au crescut an de an, în principal datorită contribuţiei membrilor Eco-Rom Ambalaje la realizarea unui sistem eficient de colectare separată. Investiţiile noastre pentru acest sector s-au ridicat anul trecut la aproximativ 10 milioane de lei – acestea incluzând costurile de colectare, sortare şi transport al deşeurilor către fabricile de reciclare, investiţiile în infrastructură de colectare separată şi în campaniile de informare a populaţiei privind importantă reciclării deşeurilor de ambalaje”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Cantităţile de ambalaje reciclate de la populaţie sunt doar o parte din totalul realizat de Eco-Rom Ambalaje. În anul 2014, organizaţia a susţinut reciclarea a 376.094 tone de deşeuri de ambalaje provenind atât din gospodării, cât şi din sectoarele comerciale şi industriale. Această cantitate reprezintă 60% din totalul ambalajelor puse pe piaţă de companiile membre, respectiv 623.860 tone.

Share this post

No comments

Add yours