Apa Nova luptă cu excluziunea socială. O nouă viață pentru oamenii străzii!

Oamenii străzii nu mai vor să spună acasă asfaltului rece, nu mai vor să culeagă resturile aruncate de societatea care i-a exclus. Vor doar o șansă la o viață pe care unii poate o condamnă, o viață simplă formată din trei elemente la care ei râvnesc: un acoperiș, un loc de muncă, mâncare. Apa Nova face diferența în București prin susținerea, alături de Fundația Veolia, a persoanelor cu nevoi speciale. Sprijinul este acordat prin două asociații non-profit: “Samusocial România” și “Ateliere fără frontiere România”.

samsa-1

Samusocial s-a înființat în România în 2003. Persoanele excluse de societate, oamenii străzii, își găsesc sprijin în ajutorul social, medical și de integrare profesională, acordat de Samusocial. Oamenii excluși de societate nu-și doresc ca strada să fie acasă, însă, au nevoie de sprijin pentru a intra într-o lume care i-a exclus. Ei își doresc doar un loc de muncă, un loc cald unde să doarmă și un castron de mâncare. Samusocial îi sprijină și îi ajută, iar Apa Nova și Fundația Veolia sunt parteneri de încredere ai asociației. Împreună cu Samusocial, au dezvoltat un proiect prin care Fundația Veolia a susținut construcția unui centru-adăpost, iar Apa Nova a pus la dispoziție o clădire în acest sens, susținând în același timp financiar proiectul.

Nu este singura asociație susținută de Apa Nova. “Ateliere fără margini” se bucură, de asemenea, de sprijin. Este o asociație, care, la fel ca Samusocial, luptă pentru integrarea socio-profesională. Misiunea este combaterea marginalizării și excluziunii. “Ateliere fără margini” oferă o șansă persoanele aflate în dificultate. Asociația reciclează sau repară calculatoarele de care companiile nu se mai folosescu, făcându-le, în al doilea caz, utile unor asociații neguvernamentale. Fundaţia Veolia a finanțat recondiţionrea spaţiului de lucru. Apa Nova Bucureşti a pus la dispoziţie calculatoarele pe care nu le mai foloseşte. În plus, Apa Nova contribuie financiar pentru susţinerea acestui proiect.

Share this post

No comments

Add yours