Alpinistul Alex Găvan a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru NEPAL

S-a aflat în Nepal în timpul cutremurului, iar acum alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru operaţiunile de intervenţie post-dezastru şi de reconstrucţie în Nepal.

Alex

”Bucurie pentru Nepal” / ”Joy for Nepal” este o campanie inedită, ce se va derula timp de 7 săptămâni şi 9 zile, perioada corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se află în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urcă vârful Lhotse (8516m).

   ”Am simţit că vreau să-i ajut pe oamenii din Nepal, când coboram de pe Everest, după ce am supravieţuit avalanşei din 25 aprilie şi am contribuit la acţiunile de salvare şi de asistenţă medicală din Tabăra de Baza. Experienţa de pe Everest a fost de viaţă şi de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, în acest moment, o experienţă de viaţă şi de moarte. Vrem că prin această campanie să finanţăm operaţiuni de reconstrucţie a unor comunităţi din Nepal şi să îi ajutăm să se dezvolte. Este un proiect care deschide o perspectiva spre viitor, printre dărâmăturile şi suferinţă din Nepal, şi îi ajută pe oamenii de acolo să-şi refacă viaţă şi să-şi regăsească bucuria de a trăi.”, a declarat Alex Găvan la lansarea campaniei.

În cadrul campaniei, vor fi strânse fonduri prin diverse metode: SMS în valoare de 2 Euro, trimis la numărul 8826; plata cu cardul direct pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal; sponsorizări pe baza de contract; redirecţionarea a 2% din impozit. Donaţiile pot fi făcute atât din ţară, cât şi din străinătate.

100% din fondurile strânse vor ajunge la beneficiarii finali – oamenii din Nepal. Acest lucru este posibil din două motive. Pe de o parte, toată campania de strângere a de fonduri este făcută pro-bono, cu implicarea unor oameni şi a unor companii din România care au vrut să contribuie, pentru a face bine şi pentru a da o şansă celor care au nevoie să-şi refacă viaţă în Nepal. Pe de altă parte, partenerul care va implementa proiectul de reconstrucţie şi intervenţie în Nepal are toate costurile administrative acoperite de un finanţator propriu

Campania ”Bucurie pentru Nepal” este susţinută până acum de:

   Prieteni: Ivan Patzaichin, campion olimpic; Oana Pellea, actriţa; Eugen Voicu, fondator CERTINVEST; Cătălin Tolontan, jurnalist; Liviu Drăgan, CEO TotalSoft; Cristian Lascu, speolog; Vlad Mixich, jurnalist; Adelin Petrişor, jurnalist.

   Parteneri care au făcut posibil proiectul: OMA Vision, ZITEC, ZVAC, NETOPIA, HEADVERTISING, ACCOUNTESS, graficiană Tuan Nini, CCIFER, donaţie.ro

   Sponsori: TotalSoft, Trend Consult

   Parteneri Media: TVR, Ştirile TVR, Gazeta Sporturilor, RFI România, Naţional Geographic, FP România, Marie Claire, Think Outside the Box, Auto Motor Sport, Casă şi Grădina, Femeia Azi

Share this post

No comments

Add yours