#TeamHOSPICE a adunat peste 300.000 de lei pentru copiii și adulții cu o boală incurabilă, la Bucharest Half Marathon

#TeamHOSPICE cea mai numeroasă comunitate sportivă ce susține o cauză socială, a luat parte la Bucharest Half Marathon 2019, eveniment ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 300.000 de lei în cadrul evenimentului sportiv, bani ce vor fi folosiți pentru a asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 320 de zile de internare în spitalele organizației, 390 de vizite la domiciliul pacienților și 1.000 de participări în centrele de zi ale fundației.

Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaratonul de 21 de km sau de cursa copiilor, în total, 800 de alergători #TeamHOSPICE au făcut pași mari pentru speranță, în weekend, pentru copiii și adulții aflați în grija HOSPICE. Lor li se adaugă sutele de donatori care i-au susținut pe conturile de galantom, pacienții care au participat la cursa populară, angajații HOSPICE, zecile de voluntari, sponsorii, partenerii și prietenii fundației.

Doi copii în scaun cu rotile au fost prezenți și ei la start, pentru a demonstra că nicio linie de finiș nu e imposibil de trecut, atunci când ai prieteni aproape. Anuța și Cipri, pacienți HOSPICE, au făcut echipă cu Tudor Colțan și Ciprian Rogojan la cursa persoanelor cu dizabilități. De asemenea, din #TeamHOSPICE au făcut parte #Eroinele: 40 de paciente HOSPICE – femei curajoase, care înfruntă sau au înfruntat cancerul, au alergat la cursa de 3km, antrenate de Ciprian Marica și motivate de Dorian Popa.

“Ne bucurăm să vedem cum întreaga comunitate TeamHOSPICE crește de la an la an, cum oameni buni vin să ne cunoască și apoi ne devin prieteni. Ce s-a întâmplat acest weekend a fost mai mult decât un semimaraton, a însemnat o poveste despre implicare, solidaritate și bucurie, în cele mai frumoase forme. În Team HOSPICE au fost sute de participanți, de toate vârstele, din domenii variate, din orașe mai mici sau mai mari, persoane publice sau companii, toți cu dorința comună de a alerga pentru a fi alături de cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții afectați de o boală incurabilă. Le mulțumesc din inimă tuturor celor care au alergat, au donat, au susținut Team HOSPICE și cauza îngrijirii paliative. Generozitatea lor se traduce în îngrijire paliativă gratuită pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

 

Share this post

No comments

Add yours