”Schimbăm vieți”, un program Metropolitan Life și Junior Achievement dedicat incluziunii financiare a tinerilor

”Schimbăm vieți” sau Life Changer este un program dedicat incluziunii financiare a tinerilor, ce a fost reluat de Junior Achievement România și Metropolitan Life pentru al patrulea an.

Astfel, în cadrul acestui program, în ediția curentă, vor avea loc experiențe practice dedicate elevilor de gimnaziu și liceu, care vor avea acces la informații despre importanța administrării corecte a resurselor, dar și despre cum pot să evolueze profesia și standardul de viață pe care și-l doresc.

”Ne bazăm deja pe un parteneriat de tradiție între Metropolitan Life și Asociația Junior Achievement, întrucât desfășurăm programul „Schimbăm vieți” pentru al patrulea an consecutiv în România. În această ediție, ne adresăm către 3.500 de elevi de gimnaziu și liceu, mai precis tineri din generația Z cu o abordare adecvată lor, prin activitățile și kit-ul educațional oferite gratuit în program. Continuăm să împărtășim din cunoștințele noastre financiare pentru că tinerii să dobândească noțiuni și abilități financiare de baza și să își asigure un viitor independent”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Ce mi-ar plăcea să fac în viitor? Care este legătura dintre nivelul studiilor și oportunitățile profesionale? Cum pot gestiona eficient un buget și situațiile de risc financiar?, sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii care vor urma acest program ar trebui să găsească un răspuns.

Consultanții Metropolitan Life voluntariaza în educație

Doar în primele două luni de proiect, peste 50 de consultanți Metropolitan Life sunt așteptați să participe la activități de voluntariat la clasă. Folosindu-și experiența profesională, ei vor explica elevilor modalități de gestionare a riscurilor financiare și de prioritizare a cheltuielilor în contextul unor venituri limitate și vor oferi exemple de oportunități profesionale în domeniul financiar.

Programul „Schimbăm vieți” (Life Changer) a fost lansat la nivel european în 2014 de Junior Achievement cu suportul Fundației MetLife și al reprezentanților locali din 13 țări și se aliniază strategiei europene de reducere a discrepanțelor din spațiul comunitar privind gradul de educație financiară al populației.

La nivel național, în primii trei ani, programul a ajuns gratuit la 10.000 de elevi din peste 150 de școli, 80% dintre aceștia declarând la încheierea activităților că au devenit și mai preocupați de viitorul lor profesional și financiar.

Share this post

No comments

Add yours