”Sănătatea începe din farfurie”, un program inedit prin care copiii învață să mănânce sănătos

Selgros Cash&Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează, pentru al șaptelea an consecutiv, programul „Sănătatea începe din farfurie”. Astfel, acesta va aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor.

Așadar, începând din martie și până în mai, nu mai puțin de zece mii de elevi e ciclu primar din toată țara participă la program, în care învață să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine”.

Chef Cezar Munteanu va susține, alături de echipa sa, activități educative adaptate înțelegerii copiilor, jocuri sportive ușoare și degustări. Toate activitățile se vor desfășura în sala de sport a școlii deoarece, cum spune și chef Cezar, ”o alimentație sănătoasă nu este suficientă dacă nu facem mișcare în fiecare zi”.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 22 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii

În cadrul primei etape a programului „Sănătatea începe din farfurie”, care a început 18 martie, participă școli generale din București și Craiova. Programul va include toate orașele ce găzduiesc magazine Selgros din țară și se va încheia pe 24 mai, la Constanța.

La București, Chef Cezar și prietenii săi au mers în patru școli: Școala Gimnazială Nr. 7 din Băneasa (18 martie), Școala Gimnazială Nr. 1 din Pantelimon (19 martie), Școala Gimnazială Nr. 2 din Berceni (20 martie) și Școala Gimnazială “Gheorghe Corneliu” Domnești din Dr. Taberei (20 martie), unde se vor întâlni, cumulat, cu peste 1.500 de elevi.

Ulterior, a doua etapă a programului se desfășoară sub forma unui concurs între școlile participante. În fiecare an este aleasă o clasă câștigătoare dintre toate cele înscrise în program. Clasele care doresc să participe la concurs vor organiza și desfășura o activitate care să reflecte promovarea unui stil de viață sănătos.

Premiul oferit constă într-o tabără gratuită, organizată pe durata vacanței de vară. Timp de o săptămână, copiii vor fi cazați într-o pensiune din apropierea Brașovului, unde vor găti alături de chef Cezar Munteanu, vor lua parte la diverse activități sportive și culinare și se vor distra alături de echipa “Sănătatea Începe Din Farfurie”.

Share this post

No comments

Add yours