Peste 100 de tone de deşeuri, strânse din Lacul Bicaz! Ploile torențiale continuă să aducă gunoaie

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Deşeurile au ajuns în lac în urma inundaţiilor.

„Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual şi mecanic, peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, potrivit Mediafax.

Apele Bistriţei continuă să aducă în zona barajului Bicaz material lemnos şi obiecte de plastic, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat ploi în regiune, ceea ce înseamnă că după eliminarea acumulărilor actuale de deşeuri, specialiştii prevăd formarea altor depozite.

„La acţiunea de curăţare a deşeurilor şi-au adus contribuţia, prin voluntariat, angajaţi ai ANAR, SGA Neamţ, ABA Bacău, ai RNP Romsilva, ai Hidroelectrica, ai ISU Neamţ precum şi operatori economici privaţi”, se mai arată în comunicat.

Share this post

No comments

Add yours