Jucăriile, arma IKEA pentru educația copiilor

Spiritul Crăciunului a umplut magazinele cu decorații și jucării. Copiii deja-și așteaptă cadourile.  Unii vor gadget-uri de ultimă generație, alții nici nu îndrăznesc să spere la un brad împodobit de Crăciun. Ei nu au cum să viseze, nu au la ce, nu au avut niciodată. Sărăcia extremă atinge cote alarmante în România și primele victime îi sunt copiii, pe plan educațional și de integrare socială.

p000200070005_Table_talker_150x100_RO_page_00..800x800..n

Fiecare copil merită să primească o jucărie de sărbători. Dacă fiecare familie din România ar cumpăra o singură jucărie pentru un copil sărac, ar simți și el măcar puțin din gustul sărbătorilor.

De 11 ani, din prețul fiecărei jucării de la IKEA, pe care le cumpărăm în prag de sărbători, 1 euro este donat. Banii ajung la Salvații Copiii și Unicef. Scopul este unul precis: educație pentru copiii din Africa, Asia Centrală şi Europa de Est.

Din 2003, de când IKEA a lansat inițiativa, s-au strâns donații de  47,5 milioane de euro. Peste opt milioane de copii din aproape 40 de ţări au primit acces la educaţie.

Lupta cu abandonul școlar este un punct fierbinte în campaniile sociale. Sărăcia este principalul factor ce ia dreptul copiilor la educație. Proiectul IKEA prin care se constuiește euro cu euro un viitor mai bun pentru copii poate aduce fericirea și copiilor săraci de lângă noi. Jucăriile sunt un cadou simbolic pentru sufletul copiilor și un euro din prețul jucăriei merge pentru susținerea elevilor în școli pentru ca ei să fie generoșii oameni mari de mâine.

Share this post

No comments

Add yours