Inițiativă inedită pe 20 iulie! Arcul de Triumf, iluminat în roșu în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale

Pentru a marca incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, patru dintre edificiile reprezentative ale Bucureștiului vor fi iluminate în roșu vinei, 20 iulie, în intervalul 21.00-24.00.

Așadar, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă al României, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, vor fi iluminate în roșu, vineri, 20 iulie, iar evenimentul va marca, de asemenea, 50 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive.

Sportivii Special Olympics vor întări mesajul de incluziune socială printr-un lanț uman pe care îl vor forma în curtea COSR (B-dul Mărăști nr. 20A), vineri, 20 iulie, la ora 21.30.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul zilei de vineri, un videoclip de prezentare a câtorva dintre sportivii Special Olympics, campioni naționali și mondiali la gimnastică, baschet și înot, va rula pe cele 12 ecrane ale centrului comercial Cocor.

„Ne-am bucurat să vedem atât de multă susținere în demersul nostru de conștientizare a nevoii de acceptare și integrare a persoanelor cu dizabilități intelectuale, indiferent din ce colț de lume provin. Iluminarea în semn de incluziune e un simbol pentru continuarea misiunii Special Olympics”, a declarat președintele Special Olympics International, Timothy Shriver.

Pe lângă cele patru clădiri simbol ale Bucureștilor, alte 170 de edificii din întreaga lume vor lua parte la inițiativa „Iluminare pentru incluziune”. Culoarea roșie afișată poartă mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni. Lista completă a edificiilor iluminate pe 20 iulie este disponibilă aici.

„Iluminare pentru incluziune” face parte din evenimentul aniversar al mișcării Special Olympics ce se va derula la Chicago în perioada 17 – 21 iulie a.c. Chicago este orașul în care s-au ținut în 1968 primele Jocuri Internaționale de Vară Special Olympics. La eveniment vor fi prezenți atleți, antrenori și suporteri din întreaga lume.

Sportivii Special Olympics multiplu medaliați la competiții locale și internaționale de gimnastică se vor întâlni în sala de sport cu gimnastele din grupul Euritmic al Clubului Sectorului 6 într-o demonstrație de dans, acrobație și gimnastică unificată. Totodată, câțiva dintre ei își vor face cunoscute poveștile de campioni la evenimentele locale, regionale și la jocurile naționale și mondiale la care participă. Nu în ultimul rând, una dintre gazdele evenimentului va fi Șerban Nicolescu (36 de ani), primul angajat cu Sindrom Down din România.

Sportivii Special Olympics au primit încurajări din partea gimnastei Nadia Comaneci, Ambasador Special Olympics, într-un mesaj aniversar disponibil aici.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al magazinelor PROFI și al Fundației United Way Romania prin proiectul „Performanța Socială prin Sport – Medalie pentru Viață”. Partenerii evenimentului sunt Hervis Sports, Herbalife Nutrition, companie globală de produse de nutriție care își propune să facă lumea mai sănătoasă și mai fericită, Asociația Română pentru Iluminat, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Marbo Trade și Universitatea Națională de Educația Fizică și Sport.

Share this post

No comments

Add yours