Farmexpert și Fundația Hope and Homes for Children au ajutat 61 de copii să rămână în familiile lor

Farmexpert și Fundația Hope and Homes for Children au reușit să sprijine, în ultimul an, 61 de copii să rămână alături de familiile lor.

Măsurile de prevenire a abandonului au vizat 20 de familii din București și din județele Brașov, Sibiu și Suceava, care au fost ajutate să rămână împreună. Pe parcursul primului an de parteneriat cu HHC, Farmexpert a investit 40.000 de euro.

Costul mediu pentru a sprijini un copil aflat într-o situație de risc de abandon să rămână alături de familie este de aproximativ 700 de euro anual, în timp ce statul român cheltuie această suma lunar cu un copil care ajunge în orfelinat. Cei 61 de copii au fost sprijiniți să nu abandoneze școală, iar familiilor li s-a oferit suportul necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de trăi.

”Sănătatea și educația sunt pilonii principali în strategia promovată de Farmexpert pe zona de CSR. Am decis să continuăm parteneriatul cu Hope and Homes for Children, deoarece considerăm că este extrem de important că orice copil care are nevoie de sprijin trebuie să rămână în sânul familiei și să beneficieze de cel mai bun start în viață și de o educație pe măsură”,  a declarat Iulian Trandafir, Director General al Farmexpert.

Intervențiile realizate în cadrul parteneriatului s-au axat pe izolarea și renovarea locuinței, refacerea acoperișului acolo unde a fost nevoie, achiziționarea de sobe necesare pentru încălzire și gătit, achiziționarea de lemne de foc, suplimentarea resurselor de hrană sau sprijin cu plata chiriei pe o perioada determinată de timp.

Familiile au primit produse de igienă personală și igienico-sanitară, iar copiilor li s-au cumpărat rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte potrivite vârstei și nevoilor lor. Părinții au fost consiliați în vederea asumării responsabilităților parentale, pentru găsirea unui loc de muncă menit să le asigure independența financiară, precum și pentru păstrarea acestuia. Acolo unde a fost cazul, mamele abuzate fizic și emoțional au fost consiliate de specialiștii Fundației.

Primul an de parteneriat dintre Farmexpert și Hope and Homes for Children a inclus și susținerea financiară a Hope Concert 2018, concertul caritabil anual al Fundației. Parteneriatul strategic dintre Hope and Homes for Children și compania Farmexpert va continuă și în 2019, axându-se în continuare pe programul de prevenire a separării copilului de familie.

Share this post

No comments

Add yours