Euroins România susține Fundaţia Nane, care îngrijeşte copii cu dizabilităţi irecuperabile

Nu mai puțin de 21 de copii care suferă de dizabilități irecuperabile, între care autism, sindrom Down, tetrapareză spastică, retard mediu sau grav, provenind de la cămine de orfani şi din familii sărace, au asigurate un acoperiş deasupra capului şi mâncarea zilnică datorită Euroins România, care a decis să acopere aceste cheltuieli pentru Fundaţia Nane.

Euroins România a pus la dispoziţia Fundaţiei Nane o vilă cu şapte camere şi spaţii utilitare, situată pe strada Haţegana nr. 21, Bucureşti, renovată integral, şi acoperă financiar costurile de întreţinere şi cele trei mese zilnice pentru copii aflaţi în îngrijirea echipei condusă de Florica Cakmak.

Centrul de zi şi rezidenţial pentru copii cu nevoi speciale „Prietenii lui Nane” asigură îngrijire şi supraveghere continuă (zi şi noapte), transport, program de odihnă, de socializare, terapie ocupaţională, comportamentală, ludoterapie (terapie prin joc), logopedie (terapia tulburărilor de limbaj), kinetoterapie şi masaj, zooterapie.

„Noi le oferim acestor copii o viaţă aproape de normal, ei provin fie din casele de copii, fie de la familii extrem de sărace. Odată cu sprijinul Euroins, le pot oferi un mediu mult mai frumos de viaţă”, spune Florica Cakmak, fondatoarea Fundaţiei Nane.

Cei 21 de copii din Centrul „Prietenii lui Nane” sunt irecuperabili şi, fără eforturile Floricăi Cakmak şi echipei sale, cu sprijinul Euroins România, ar ajunge fie înapoi la orfelinate, fie în familiile care nu au cum să îi îngrijească.

De asemenea, Euroins România mai susţine financiar şi Colegiul Richard Wurmbrand, din Iaşi, cu obiectivul de a creşte capacitatea instituţiei de a oferi condiţii excelente copiilor cuprinşi în planul de şcolarizare. Este vorba de finanţarea amenajării sălilor de clasă şi a locului de joacă, precum şi activităţile organizate cu copiii.

Share this post

No comments

Add yours