Etajul 7 al Institutului Clinic Fundeni, renovat printr-un proiect al Asociației Metropolis

Inaugurarea noului Etaj 7 de Oncologie Pediatrică, Secția Hematologie, din incinta Institutului Clinic Fundeni, a avut loc ieri, 01 august 2022, în prezența ministrului Sănătății, domnul prof. univ.dr. Alexandru Rafila, a directorului spitalului Fundeni, doamna prof. dr. Anca Coliță, a inițiatorului acestui proiect de renovare, Codin Maticiuc și a reprezentanților sponsorilor.

Cosmopolis și Kaufland România sunt sponsorii principali ai Fundației Metropolis și primii care au decis să se alăture proiectului de renovare a Etajului 7 de la Spitalul Fundeni – #SpitalePubliceDinBaniPrivați.

Datorită sponsorizării Cosmopolis și Kaufland România, au fost asigurate achiziția materialelor de construcții necesare renovării și dotarea modernă a Secției de Hematologie.

„Campania #Spitalepublicedinbaniprivați lansată de Codin Maticiuc ne-a făcut să realizăm câtă nevoie au spitalele publice de ajutorul fiecăruia dintre noi și că doar împreună putem crea un mediu mai prietenos pentru persoanele aflate în perioade de grea încercare pentru sănătate. Atât compania noastră, cât și comunitatea Cosmopolis, au ales acest proiect pentru impactul major, pozitiv și imediat pe care îl are pentru oamenii care ajung să fie pacienți ai Institutului Clinic Fundeni”, a declarat Ozan Tuncer, CEO al Cosmopolis.

„Când ai posibilitatea să pui umărul la a alina suferința unor copii singura soluție este să te implici. Dreptul la sănătate este unul esențial, iar viitorul nostru depinde de cel al copiilor noștri. Astfel, apelul lui Codin Maticiuc este unul care ar trebui să ne privească pe noi toți. Kaufland România a ales să fie parte din schimbare. Mai mult, a lansat un apel la susținere și în rândul angajaților și clienților săi, pentru că numai implicarea face diferența”, a afirmat Valer Hancaș – director de comunicare și corporate affairs Kaufland România.

100.000 de Euro este investiția totală a primei etape de renovare, care a adus modernizarea integrală a secției de Hematologie. Întregul palier al secției a beneficiat de dotare cu baie proprie a fiecărui salon, instalație electrică cu alimentare proprie și tablouri electrice noi, echipate modern, iluminat led, instalații sanitare noi, instalație termică refacută, radiatoare înlocuite, instalație de gaze medicale echipată cu rampe oxigen/aer de ultimă generație, pereți refăcuți și acoperiți cu PVC de înaltă calitate, cu aviz medical antibacterian și birouri și vestiare pentru personal renovate cu aceleași materiale ca în saloane.

Secția de Oncologie Pediatrică, situată la etajul 7 al spitalului, beneficiază acum și de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. În locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, acum avem pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale de cea mai bună calitate.

Pentru sporirea siguranței și confortului pacienților, saloanele au fost recompartimentate astfel încât să existe mai mult spațiu. Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

„Etajul 7 este etajul unde sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. Niciun copil nu ar trebui să treacă prin atâta suferință. Renovarea secției pe care am inaugurat-o acum este un gest de normalitate. Binele făcut împreună cu Cosmopolis vrem să fie un exemplu și un îndemn de mobilizare pentru toate companiile din România, că împreună, prin implicare, putem să facem bine și să nu mai fim nepăsători în fața suferinței”, a povestit Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Cele două companii au decis să se alăture acestui proiect deosebit de important, pentru a oferi o spitalizare modernă și un mediu mai prietenos pentru copiii bolnavi de cancer și pentru familiile acestora, care trec prin momente dificile și au atâta nevoie de sprijin și de condiții optime de tratament.

Share this post

No comments

Add yours