E.ON, investiție de 650.000 de euro! A dotat 10 școli din 10 județe cu sisteme de iluminat cu leduri

Mii de elevi și profesori din cadrul a zece școli din România se vor bucura de un mediu mai plăcut, întrucât E.ON România a le-a dotat cu sisteme de iluminat cu leduri prin programul ”Energie în școlile copilăriei”.

Astfel, în urma proiectului ce s-a derulat în școli și licee din județele Timiș, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistrița Năsăud, Maramureș, Bacău, Iași, Botoșani și Vaslui, peste 10.000 de elevi și profesori din 10 școli beneficiază în noul an școlar, de condiții de studiu mai bune. Proiectul din acest an a însemnat achiziția și montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat și a 15.000 tuburi led, efortul investițional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de până la 80% comparativ cu cele clasice, conform producătorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică.

”Îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a lecțiilor pentru copii într-o manieră sustenabilă, ajutând și la o reducere a consumului destinat iluminatului spațiilor de studiu dar și a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului în care ne dorim să ne implicăm în domeniul educației, și nu numai. Sperăm că astfel vom contribui la creșterea performanțelor școlare și la transformarea sălilor de curs în locuri mult mai prietenoase”, a declarat Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON România.

Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scăzut, iluminatul cu led având o duInfographrată de viață de câteva ori mai mare față de sistemele clasice, între 50.000 și 100.000 de ore de funcționare, și o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală. Un alt aspect important al utilizării tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul că această este mai sănătoasă, de exemplu nu apar fluctuații, studiul la o lumina improprie poate cauza tensionarea ochilor și dureri de cap.

“Energie în școlile copilăriei” a debutat în 2012, iar de atunci, an de an, au fost montate 27.500 de corpuri de iluminat și 67.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie în acest proiect fiind de aproape 3 milioane de euro. Proiectul a fost implementat în 54 de unități de învățământ din 16 județe din țară, din mediul rural și urban, peste 35.000 de elevi și cadre didactice fiind beneficiari direcți.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susținut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunitățile în care își desfășoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor inițiative ridicându-se la aproximativ 295.000. Numai în domeniul educației au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

Share this post

No comments

Add yours