Donations, o funcționalitate lansată de Revolut prin care utilizatorii pot dona bani către ONG-uri

Revolut lansează o nouă funcționalitate numită Donations, care le va permite utilizatorilor să rotunjească plățile realizate cu cardul și să doneze mărunțișul rezultat către trei organizații non-guvernamentale. Astfel, uilizatorii vor putea dona bani o singură dată sau să stabilească plăți recurente.

Salvați Copiii, WWF (World Fund for Nature) și ILGA-Europe sunt primele trei ONG-uri selectate și au fost alese pe baza cauzelor cu care rezonează majoritatea utilizatorilor Revolut.

Fiecare dintre aceste organizații are ca scop combaterea unor nedreptăți sociale la nivel global. Parteneriatul Revolut cu fiecare dintre ele este încheiat pe termen nedeterminat, urmând ca până la finalul anului fintech-ul britanic să se asocieze și cu alte cauze către care utilizatorii vor putea dona.

„Suntem prima generație conștientă că distrugem planeta și ultima care ar mai putea face ceva în acest sens. Oportunitățile ca aceasta sunt esențiale dacă ne dorim cu adevărat să oprim acest proces și să îl transformăm într-unul reversibil. Tocmai de aceea, suntem încântați să fim unul dintre cele trei ONG-uri care vor beneficia de donațiile utilizatorilor Revolut și de dorința acestora de a salva habitate și specii aflate în pericol. Abia așteptăm să inspirăm milioane de oameni în a se alătura cauzei de a salva lumea în care trăim”, spune Naomi Hicks, Director of Partnerships WWF.

Spre deosebire de cazul multor bănci tradiționale și instituții financiare, toți banii donați vor ajunge la cele trei ONG-uri, Revolut fără să perceapă niciun fel de taxe sau comisioane pentru aceste donații.

De asemenea, utilizatorii vor putea dona orice sume doresc, neexistând o limită minimă de bani, și vor putea activa și dezactiva oricând noua funcționalitate din aplicație.

„Sprijinirea unor cauze sociale este importantă atât pentru compania noastră, cât și pentru mulți dintre utilizatorii noștri. Atunci când vine vorba despre donații, mulți oameni sunt rezervați din cauza proceselor greoaie de înregistrare și a angajamentelor pe care trebuie să și le ia odată cu acestea. Așa că ne-am dorit să facem lucrurile mai simple și să le permitem să doneze ușor, rapid și în siguranță”, a declarat CEO-ul și fondatorul Revolut, Nik Storonsky.

Revolut este un fintech înființat în iulie 2015. Compania cu sediul în Londra are peste cinci milioane de utilizatori în Europa și a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global. Peste 10.000 de utilizatori își deschid noi conturi Revolut în fiecare zi.

Share this post

No comments

Add yours