”Dăm Click pe România”, un program de solidaritate digitală

Nu mai puțin de 15 calculatoare vor ajunge la Școala Puskin și la Liceul Gh. K Constantinescu, aceasta fiind colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție reconect, de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție.

Cele 15 computere destinate laboratoarelor IT din cele două instituții de învațământ sunt ultimele din cele 1000 de computere donate în cadrul Programului național de solidaritate digitală Dăm Click pe România, către 88 de școli, licee, biblioteci și ONG-uri care sprijină educația și incluziunea în comunitățile defavorizate.

În 2018, Kaufland sărbătorește 50 de ani de existentă pe piața internațională. În România a ales să sărbătorească dotând 50 de școli cu computere necesare laboratoarelor IT, pentru că tratatează cu seriozitate responsabilitatea pe care o are față de mediu și fată de societate.

Din dorința de a sprijini educația în comunitătile defavorizate, Kaufland s-a alăturat, în calitate de partener principal, programului național de educație “Dăm click pe România!”, organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, care sărbătorește la rândul său 10 ani de activitate.

“Credem că accesul la educație este vital pentru dezvoltarea unor comunități puternice și sănătoase, precum și a unei forțe de muncă bine pregătită pentru viitor. Prin susținerea pilonului educație, ne concentrăm pe dezvoltarea unor programe care încurajează copiii să studieze și să performeze“, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Fundația Up și Up România, într-un parteneriat de peste 4 ani, au ales să se implice în proiectul EduClick – “Dăm click pe România!” în perioada 2017-2020, susținând astfel accesul și șansele egale la educație și informare pentru categoriile defavorizate de copii, tineri și adulți din România și impulsionând astfel puterea acestora de a acționa autonom

Share this post

No comments

Add yours