Cinci echipe de robotică, susținute de BRD să ia parte la un schimb de experiență la Paris

Cinci echipe de robotică din România vor participa la un schimb educațional la Paris, în cadrul programului ”Robotique, un nouveau sport d’equipe”, cu sprijinul BRD-Groupe Societe Generale.

Organizat în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație și Școală Americană din Paris, programul inițiat de BRD se desfășoară în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și contribuie la dezvoltarea comunității de robotică și a educației STEM în România.

Delegația participantă la schimbul educațional din Franța este formată din elevi și profesori din echipele de robotică Decebal Tech (Deva), Harambe Cartel (Arad), Esentza Robotics (Beclean), Carpathian Wolves (Baia Mare) și Brickbot (Focșani), active și în programul BRD FIRST Tech Challenge România 2019, organizat de Asociația Nație prin Educație cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

”Implicarea BRD în programul «Robotique, un nouveau sport d’equipe» are la baza un interes legitim din partea noastră, atât că susțînător activ al educației STEM din România, cât și că partener și mecena al Sezonului România – Franța, care a debutat la finalul anului trecut. Pentru BRD, Sezonul este o oportunitate de a găși noi direcții de dezvoltare a programelor de cultură și de educație pe care le inițiem sau le susținem, și concret, în acest caz, de dezvoltare a noii generații de creatori de tehnologie din România”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

Schimbul educațional se va desfășura în două tururi, în perioada ianuarie-mai 2019, în Paris și în București. Programul elevilor români la Paris constă într-o serie de experiențe și vizite în hub-uri pariziene de tehnologie, cum ar fi laboratoarele de robotică de la Strate School of Design și ENSTA University, vizite la CÎTE de Science și StationF, cât și o întâlnire la Institutul Cultural Român din Paris cu reprezentanții Association Caliban și ai Școlii Americane din Paris.

Returul programului va include prezența echipei de la Școală Americană din Paris la Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge România, în perioada 21-25 martie 2019, cât și o conferință în hub-ul de robotică MINDCRAFT din campusul IMST (Politehnică București), cu tema „Robotique, un nouveau sport d’equipe”.

Programul „Robotique, un nouveau sport d’equipe” face parte din angajamentul BRD – Groupe Société Générale de a participa la dezvoltarea tinerei generații de creatori de tehnologie din România, sub platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD.

Share this post

No comments

Add yours