Autism 24 de ore Marea Neagră, un ultramaraton spectaculos, la care sunt așteptați mii de participanți

Cea de-a treia ediție a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră își va da startul peste trei săptămâni, când zeci de persoane vor alerga pe plaja din Mamaia pentru a promova dreptul la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Organizat de Centrul Psihologic ”Marea Neagră”, evenimentul va aduce în prim plan 50 de echipe, ce vor reprezenta instituții publice, companii private, organizații non profit și persoane cu notorietate publică în România. De asemenea, potrivit organizatorilor, mai sunt 5 locuri disponibile pentru echipe, iar pentru a putea participa la eveniment, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro.

Startul va fi dat sâmbătă, 04 mai, la ora 10, din Piațeta Perla – Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa care va adună cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.

“Întreagă energie a evenimentului este una specială și majoritatea participanților prezenți în anii anteriori se întorc și în 2019 pentru a încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului.

Partener principal al eveniment este Synevo, care susține evenimentul Autism24 h Marea Neagră și în 2019.

“Răspunsul oferit de participanții la această competiție în fața unei afecțiuni atât de complexe, precum autismul, este unul exemplar. Integrarea persoanelor afectate și sprijinirea familiilor acestora necesită eforturi similare, solidaritate și lucru în echipă și multă perseverență. Suntem bucuroși să putem fi alături de organizatorii acestei competiții pentru al doilea an consecutiv. Pentru noi, echipa Centrului Psihologic „Marea Neagră” este formată din adevărați campioni, care au alergat cât au putut și au mobilizat întregi comunități pentru o cauză atât de nobilă. În paralel cu susținerea competiției, Synevo investește pentru a aduce cât mai aproape de români din întreaga țară soluțiile cele mai avansate de depistare a autismului și de identificare a unor terapii personalizate”, a declarat Laurențiu Luca, General Manager Synevo România.

De cealaltă parte, Medicover s-a alăturat pentru al doilea an inițiativei Centrului Terapeutic “Marea Neagră”. ‘’Medicover există pentru a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate cât mai multor persoane. În calitate de angajator responsabil, ne pasă, de asemenea, de bunăstarea angajaților noștri și facem eforturi susținute pentru a-i ajută și pe alțîi să ducă un stil de viață sănătos. Asociația Medicover devine, încet-încet, cel mai important partener al nostru, care ne implică în proiecte menite să susțină cauze sociale și să le ofere o viață mai bună copiilor care au nevoie de sprijinul nostru. Anul trecut, colegii noștri au participat la evenimentul Autism 24 de ore Marea Neagră și Grupul Medicover a sponsorizat cu câte 1 leu pentru fiecare kilometru alergat de participanți. Evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes, iar suma donată de Grup a fost de peste 38 000 de lei. Anul acesta susținem în continuare acest proiect minunat pentru că ne dorim să fim vectorii schimbării pozitive și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru’’, a declarat Adrian Peake, General Manager al Medicover România.

Share this post

No comments

Add yours