Au învins cancerul! Tabăra Națională de Vara Temerarii reunește cei mai mulți tineri supraviețuitori de cancer

În această vara două evenimente naționale vor reuni membrii uneia dintre cele mai mari și active comunități de tineri supraviețuitori de cancer din Europa — Clubul Temerarii, care numără în prezent peste 400 de tineri supraviețuitori de cancer din 123 de localități ale țării.

we win! cancer you lose!

Săptămâna acesta, în perioada 1—6 iulie 2015, în cadrul ,,Temerarii Boot Câmp’ vor participa peste 70 de tineri cu vârstă cuprinsă între 14-17 ani, supraviețuitori de cancer din România și Republica Moldova, membrii Temerarii Juniori. Tematică taberei se alineaza perfect cu specificul locației, Arsenal Park, din Munții Orăștie, o fosta fabrică de muniție transformată în complex turistic. Participanții vor avea la dispoziție un areal vast de terenuri pentru exploatare și o mulțime de activități tematice care să îi țină antrenați.

Vara acesta facem cancerul praf!

Tabăra de Temerarii Boot Camp, organizată de Asociația Little People România, promite să ofere tinerilor care au învins cancerul o experiență unică alături de tineri care au trecut prin experiențe similare. Mulți dintre tinerii participanți, se aflau acum câteva luni în saloanele din spital, acum, prin intermediul taberei, primul eveniment de la finalizarea tratamentului, au libertatea de a se bucură de experiențe inedite, de a participa la activități antrenante de grup, relaxante care vor dezvoltă șprițul de echipa, de aventură! Tinerii vor avea ocazia să experimenteze Parcul de aventură, să participe la un exercițiu de instrucție militară, Vânătoare de comori, să asiste la un exercițiu demonstrativ de arte marțiale, să viziteze Castelul Huniazilor. Tabăra se va încheia cu un tradițional foc de tabăra unde vor fi rememorate cele mai frumoase momente.

Totodată, tinerii vor participa la Adunarea Generală a Membrilor Temerarii, ediția junior, stabilind idei de campanii și acțiuni de voluntariat viitoare, dar și felul în care își doresc să redirecționeze fondurile obținute în urmă campaniilor naționale desfășurate. Totodată, în cadrul taberei va fi lansat cel de al 5-lea număr al Revistei Temerarii, singură publicație care conține informații directe de la tineri care au trecut prin experiență luptei cu cancerul, specialiști din domeniu, și care este oferită gratuit în toate secțiile de oncopediatrie din țară adolescenților aflați sub tratament activ.

Deși în prezent în România există mai multe proiecte care se adresează copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, comunitatea Temerarii este singurul grup de pacienți național care îi învață despre drepturile lor că și pacienți, îi educa să devină implicați, le oferă o voce în forumurile internaționale și îi împuternicește să devină ambasadori ai cauzei cancerului la copil.

Pe lângă această taberă, în premieră, Asociația Little People va organiza în această vara, și un al doilea eveniment, Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass & Întâlnirea Anuală de Vara a Tinerilor Supraviețuitori Români de Cancer Temerarii, cu vârstă peste 18 ani la Cluj-Napoca, în perioada 2-6 august, care va reuni supraviețuitori de cancer din România, Belgia, Macedonia, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Republica Moldova, Spania, Serbia. Înregistrarea la eveniment este încă deschisă. Mai multe detalii despre Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass vor fi oferite presei înaintea evenimentului.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours