Ateliere Fără Frontiere: Am donat ultimul dintre cele 2.000 de calculatoare pentru 110 școli, prin Dăm Click pe România

Împreună cu partenerii strategici de la Kaufland România și OMV Petrom, asociația Ateliere Fără Frontiere a sprijinit educația și mediul prin donația de calculatoare recondiționate către 110 școli în perioada august 2021 – ianuarie 2022.


Misiunea Dăm Click pe România este aceea de a reduce inechitatea educațională dintre mediile urbane dezvoltate și cele rurale sau urbane marginalizate. Astfel, proiectul recondiționează calculatoare la care companiile renunță după câțiva ani și le donează către școlile unde orele de TIC sau informatică se desfășoară mai mult teoretic decât practic. Calculatoarele pe care le aveau școlile și instituțiile educative înscrise în proiect fie nu aveau calculatoare deloc, fie erau mai vechi de 15 ani.

„Lucrurile s-au schimbat în bine odată cu dotarea școlii noastre cu 20 de calculatoare din partea unor oameni cu suflet mare, care au adus bucurie, mai ales în sufletul elevilor de la gimnaziu și al profesorului de TIC. Acum fiecare elev lucrează la un calculator, avem acces la Internet iar orele de informatică și TIC sunt o adevărată plăcere, mai ales că mulți elevi nu au acasă un computer.” – ne-a spus doamna director Stan, de la Școala Gim. Darova.

O noutate pentru programul de donații al asociației a fost concursul organizat la finalul anului 2021, „Școala Viitorului”. Școlile și elevii care au beneficiat de donația de calculatoare au fost provocați de organizatorii proiectului să înscrie lucrări de artă digitală prin care să ilustreze modul în care cred ei că v-a arăta educația peste 50 sau 100 de ani.

10 lucrări câștigătoare au fost premiate fiecare cu un echipament format dintr-o tablă interactivă și un videoproiector.

„Am aflat cu bucurie grozavă că suntem și noi pe lista de câștigători „Școala Viitorului”. Acest premiu a intra în dotarea laboratorului de turism și alimentație, unde este folosit de elevi pentru rezolva fișe de lucru, fișe tehnologice și alte materiale de specialitate” – prof. Mehedeniuc Georgeta de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie din județul Suceava- laureat Dăm Click pe România și câștigător al concursului „Școala Viitorului”.

În total, peste 20.000 de elevi beneficiază acum de pe urma donației de echipamente recondiționate în atelierul educlick al asociației Ateliere Fără Frontiere, fie că ele că au fost distribuite direct către elevii care nu aveau un calculator acasă sau instalate la școală, în laboratorul de informatică sau în sălile de curs.

Proiectul continuă și în 2022 și îți propune ambițios, donarea a 4 000 de calculatoare recondiționate către 200 de școli din medii defavorizare, ce vor avea aprox 30 000 de elevi și profesori beneficiari.

„Am aflat despre proiect de pe facebook. Calculatoarele distribuite de Dăm Click pe România ne-au ajutat sa dotăm un laborator de informatică pentru elevii claselor I-IV. Elevii lucrează cu plăcere în acest cabinet atât în cadrul orelor de curs,cât și în cadrul activităților extracurriculare.Avem în școală elevi care din diverse motive familiare au dificultăți în a termina anii de studiu, dar calculatoarele și internetul sunt cele care le captează atenția și le stimulează interesul pentru activitățile școlare.” – Cerdac Simona-Valentina, profesor de învățământ primar la Școala Gimnazială Nr.1 din Polovragi, județul Gorj

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 144 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de sustenabilitate și responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârșitul lunii

martie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate şi dezvoltare locală.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Educlick este unul dintre cele 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică, alături de remesh și ferma bio&co, ce oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea

Share this post

No comments

Add yours