Asociația Sweet Land se implică activ în comunitatea constănțeană

14 familii cu copii și tineri cu diabet din Constanța și din județul Constanța au participat duminică, 28 august, într-o tabără la mare, pentru o zi.

Patru tineri cu diabet, acum adulți, din generația anului 2008 al înființării Asociației Sweet Land Constanța, au fost voluntari pentru cei mici.

În programul zilei au fost incluse: atelierul de pictură pe sticlă și jocuri la Intelect Parc, vizite la Delfinariul și Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, prânzul și gustările savurate într-un veritabil picnic în aer liber.

În timp ce copiii au fost implicați în diferite jocuri, părinții lor au discutat cu un psiholog (dna Mirela Sârbu) și cu 2 medici diabetologi (dr. Alina Chiriță și dr.Roxana Maraloi) despre cum pot gestiona mai bine rolul de părinte al unui copil cu diabet.

Activitățile din tabăra de o zi s-au încheiat cu un instructaj despre cum ne putem păstra sănătatea danturii, realizată de medicul stomatolog, dr. Doina Scripca, un test pentru evaluarea cunoștințelor învățate și înmânarea cadourilor oferite de sponsori alături de diploma participării la eveniment.

Menționăm că familiile din județ (Cuza-Vodă, Pelinu, Potârnichea, Năvodari) au avut transportul dus-întors asigurat de câte un membru al Lions Club Constanța, respectiv un voluntar activ al Asociatiei Sweet Land Constanța, George Pletea.

„Vă mulțumim pentru această zi minunată!”, afirmă, R. C., 13 ani.

„A fost superb și am observat cum copiii care erau retrași la început, încet-încet au socializat ! Avem nevoie de astfel de întâlniri pentru ca ei să vadă că nu sunt singuri!”, a povestit mama fetiței A. P. 9 ani.

„Multumim tuturor celor care au participat la organizare. Știu că în spatele evenimentului au fost multe persoane care s-au implicat, felicitări!”, ne spune mama adolescentei A. A, 16 ani.

Pentru voluntarii Asociației Sweet Land implicați a fost o experiență plăcută
„Sunt bucuroasă că le-am putut spune povestea mea de viață, cu un diabet insulinodependent de la vârsta de un an, iar astăzi le-am vorbit ca absolventă de master în biologie medicală la UMF București”, declară Lavinia Gălbinaș, biolog, 27 ani, voluntar.

„Mă bucur că am învățat și ne-am distrat în același timp! Sunt încântat câți copii dintre cei care au venit astăzi au talent muzical, putem realiza multe proiecte și în acest domeniu, scena evenimentelor muzicale ne așteaptă, este și pentru noi”, precizează Alexandru Moldoveanu, profesor de muzică, 28 ani, voluntar.

„Un asemenea proiect ne-a dat ocazia să știm mult mai bine care sunt problemele cu care se confruntă copiii și tinerii cu diabet, familiile lor, și mai ales, cum ne putem implica pe viitor pentru a-i ajuta. Chiar la finalul zilei ne-am dat seama că o serie de campanii de informare, educație și consiliere în școli, în mod special în cele în care învață tinerii prezenți astăzi în tabără, înseamnă o prioritate”, a adăugat Corneliu Peleanu, președinte Lions Club Constanța.

Tabăra de diabet de o zi la mare a fost organizată de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” și Lions Club Constanța și este un început pentru viitoarele activități și proiecte pe care dorim să le derulăm pentru ei în această echipă.

Share this post

No comments

Add yours