Animal Society, o nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună

Asociația Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, demarează o nouă campanie de sterilizare a pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân, din București și din localitățile limitrofe.

Intitulată „«Miau» sterilizat pisica”, campania se va desfășura, începând cu data de 18 mai 2020, timp de trei săptămâni, cu posibilitatea de prelungire. Sterilizările vor fi gratuite și vizează doar pisicile de rasă comună. Campania se va desfășura pe bază de programări, acestea putând fi făcute la numărul 0730.583.510, începând cu data de 11 mai 2020.

Sterilizările vor avea loc în clinica noastră veterinară din Popești-Leordeni, dar, în contextul pandemiei de coronavirus, reprezentanții asociației noastre vor prelua animalele direct de la domiciliul solicitanților sau din locurile indicate de către aceștia, cu respectarea strictă a măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19 impuse de autorități. Animalele vor fi ulterior returnate proprietarilor sau în teritoriu.

„Animalele de companie ne fac viața mai ușoară în această perioadă în care suntem izolați la domiciliu. Este de datoria noastră să le facem și noi viața mai ușoară. Sterilizarea este benefică nu doar pentru animale, reducând riscul de îmbolnăvire și incidența comportamentelor nedorite în perioadele fertile, dar și pentru comunitățile unde acestea trăiesc.” spune Anca Tomescu, președintele Animal Society.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, sterilizarea în masă este cea mai eficientă și mai umană metodă de a reduce numărul animalelor fără stăpân și suferința în rândul acestora. Animal Society se angajează să continue campaniile de sterilizare pe care le desfășoară de peste două decenii și invită cetățenii din București și din localitățile limitrofe să contribuie la această nouă campanie.

Share this post

No comments

Add yours