Alumnii CODE Kids văd ce înseamnă să lucrezi într-o companie de tehnologie

Alumnii programului CODE Kids au avut parte de un teambuilding memorabil în București și Cluj – 22 de programatori în devenire, absolvenți ai cluburilor de coding organizate de Fundația Progress în bibliotecile rurale din România au trăit pentru 2 zile o experiență intensă de învățare și au văzut ce presupune să lucrezi într-o companie de gaminig.

Astfel, au primit informații valoroase și inshight despre tehnologie, comunicare sau HR chiar de la profesioniști în domeniu, dar s-au și jucat pe măsura efortului intelectual pe care l-au depus. Partenerul și sponsorul principal al proiectului este compania Gameloft România.

În 6 ani de CODE Kids, peste 4600 de copii din 32 de județe, preponderent din mediul rural au participat la cursuri de programare organizate în biblioteci publice. În 2022 sunt active 110 cluburi la nivel național, în care sunt înscriși 1200 de copii. Alumnii au un rol cheie în dezvoltarea programului, alături de care rămân și după parcurgerea celor 2 ani de cursuri de tehnologie, devenind voluntari. Ei și-au propus să dea mai departe ceea ce au primit și să contribuie la deschiderea de cluburi noi de programare și robotică pentru cât mai mulți copii din mediul rural, pentru că știu din propria experiență că le pot schimba parcursul educațional și, de fapt, perspectivele în carieră.

„Rețeaua noastră de alumni este dovada vie ca programul CODE Kids chiar funcționează așa cum ne-am propus, oferind copiilor din mediul rural o șansă extraordinară să învețe coding într-un mod susținut și distractiv, dar și să își dezvolte soft skills și să devină un exemplu în comunitățile din care fac parte. Zilele petrecute alături de super profesioniști din mediul corporate au fost pline de conținut important pe teme de mare interes pentru ei, informații pe care le pot pune în aplicare atât ca să creasca programul, cât și să se pregătească pentru următorul pas: alegerea unei cariere. Și, cel mai important, au putut să facă un exercițiu de imaginație și să viseze la ziua în care vor fi ei înșiși parte dintr-o companie mare de tehnologie. Le mulțumim celor de la Gamloft că ne-au fost alături într-o experiență pe care nu o vom uita prea curând“, a declarat Narcis Lunceanu, coordonator al rețelei de alumni CODE Kids.

Tags code kids

Share this post

No comments

Add yours