Zâmbește România, o campanie inedită: Peste 650 de copii au acum un zâmbet mai frumos

GSK Consumer Healthcare a donat 1 % din valoarea vânzărilor produselor de îngrijire orală din portofoliu, astfel că în urma acestei acțiuni au peste 650 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani din comunele Gorbanești (Botoșani) și Dumești (Vaslui) au beneficiat de consult dentar şi tratamente stomatologice.

 Royalty-Free Stock Photography by Rubberball.com

Cu alte cuvinte, românii care au cumpărat în vară produse sub marca Aquafresh, Parodontax şi Sensodyne au dus copiii din cele două sate sărace – cu un pas mai aproape de cabinetele stomatologice. Cu suma donată de GSK Consumer Healthcare au fost achiziţionate materiale pentru tratamente stomatologice, căreia i s-au adăugat donarea a 650 kituri de îngrijire orală formate din pastă şi periuţă de dinţi şi materiale informative referitoare la igienă orală.

 “La fel că în multe sate din Moldova, în Gorbanesti (judeţul Botoşani) şi Dumesti (judeţul Vaslui) populaţia adultă este plecată în străinătate, lăsând copiii împreună cu bunicii. Cu toate grijile şi îndatoririle zilnice gospodăreşti şi de elevi, nu le mai rămân nici timp, nici bani pentru sănătatea orală. Mulţi dintre copii s-a dovedit că nu au avut niciodată o periuţă personală de dinţi. Prin intermediul acestui program cele două comunităţi s-au mobilizat pentru că fiecare copil să aibă o şansă la un tratament gratuit: directorul şcolii din Gorbanesti a pus la dispoziţie microbuzul şcolii şi a dus, după ore, copiii la cabinetul stomatologic. Copiii care merg la grădiniţe au fost duşi cu căruţă de săteni pentru a prinde un loc pe scaunul stomatologului”.

Prin intermediul organizației Salvaii Copiii România, părinții din cele două comune au fost mobilizați pentru a identifica copii din famiile defavorizate. Ulterior, aceștia au căutat medici dentist care să se implice în campania ”Zâmbește România”, iar rezultatul a fost îmbucurător.

Peste 650 de copii cu vârste între 3 şi 14 ani au beneficiat de tratamente gratuite, iar nainte de începerea tratamentelor stomatologice (în prima şedinţa), copiii au beneficiat de periaj dentar, unii dintre ei necesitând periaj şi la finalul şedinţelor. Totodată, au fost realizate 1.102 obturatii de carii pe dinţi definitivi, 426 obturatii de carii pe dinţi temporari, 106 sigilii dentare, 164 extracţii de dinţi temporari şi 25 intervenţii de urgenţă în cazuri de infecţii gingivale grave.

 Sursa: csid.ro

Sursa foto: utilecopii.ro

Share this post

No comments

Add yours