Un mediu mai curat! ”Orașul Reciclării 2015”, un start inedit! 46 de municipii și orașe s-au înscris în competiție

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască într-un mediu mai curat și mai sănătos, motiv pentru care Eco-Rom Ambalaje susține această cauză. Astfel, pentru a treia oară, această companie a lansat ”Orașul Reciclării”, o campanie inedită, ce se adreseayă municipalităților din România.

article_350394_1

Timp de șase luni, în perioada ianuarie – iunie 2015, nu mai puțin de 46 de municipii și orașe din țară se vor întrece în a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Astfel, în urma acestei competiții, marele castigator va fi desemnat având în vedere următoarele criteria: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separă deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor șase luni de competiţie.

An de an competiţia «Oraşul Reciclării» s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atât prin rolul educativ, cât şi prin factorul competitiv care a mobilizat din ce în ce mai multe autorităţi locale să se implice în dezvoltarea sistemului de colectare separată pentru populaţie. Numărul primăriilor înscrise în proiect a crescut cu 60% – de la 20 în 2012, la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje susţine şi investeşte anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autorităţile locale pentru că performanţă serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să crească. Iar proiectul «Oraşul Reciclării» este o iniţiativa care ne arată că se poate”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Cele 46 de municipii şi oraşe înscrise în competiţia reciclării, în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată, sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gură Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Român, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

La finalul competiției, câștigătorul va obține titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile.

De asemenea, nici municipalitățile ce se vor clasa pe locurile secunde nu vor fi uitate. Mai exact, ocupantul locului al doilea pe podiumul competiţiei se va bucura timp de o săptămâna de vizită autocarului hich tech din cadrul programului educaţional “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor învaţă, într-un mod dinamic şi creativ, despre importantă colectării separate pentru protejarea mediului, municipalitatea clasată pe locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importantă separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

 Sursa: Mediafax

Share this post

No comments

Add yours