Uber introduce vehicule hibrid în serviciul Uber Green și reduce costurile

Uber anunță extinderea serviciului Uber Green, pentru a facilita accesul utilizatorilor la mobilitate electrică. Începând de astăzi, Uber Green include mașini hibrid, pe lângă cele electrice deja existente, pentru a oferi utilizatorilor din București și Timișoara un timp de așteptare mai scurt.

Mai mult decât atât, prețul curselor Uber Green va fi același ca pentru cursele cu Uber Comfort, pentru a încuraja pasagerii să-și reducă impactul asupra mediului.

Green reprezintă angajamentul companiei față de orașe și față de comunitatea de peste 1.7 milioane de oameni care folosesc Uber în România. Prin serviciul Green, Uber își propune să transforme mobilitatea pentru ca toți utilizatorii să poată accesa curse sigure, convenabile și prietenoase cu mediul prin simpla atingere a unui buton, fără să fie nevoiți să recurgă la mașina personală. Scopul Uber Green este de a ajuta orașele să reducă poluarea aerului și aglomerația urbană și de a facilita accesul la alternative sustenabile de transport.

„Credem că viitorul transportului este unul electric – cu Uber Green, ne propunem să facilităm accesul la mobilitate electrică pentru cât mai mulți oameni posibil și să dezvoltăm transportul cu mașini electrice în București și Timișoara.
În cei 3 ani de la lansarea serviciului Green în România, acesta a crescut semnificativ, ceea ce ne ține motivați. Prin Uber Green, un număr impresionant de oameni au acces la mașini hibrid și electrice și contribuie la eforturile noastre de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040. Vrem să stabilim parteneriate cu autorități și producători auto pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România” – a spus Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România

În ultimii 3 ani, mai mult de 345,000 de oameni au utilizat Uber Green în București și Timișoara, parcurgând 6,4 milioane de kilometri în mașini electrice și împiedicând aproximativ 1.400 de tone de dioxid de carbon din a ajunge în atmosferă, comparativ cu aceeași distanță parcursă de o mașină obișnuită. Acest proces a fost posibil datorită mașinilor Green disponibile pe aplicație (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!). Timpul de așteptare pentru o cursă cu Uber Green este de 4 minute, iar cea mai lungă călătorie cu Uber Green a fost de 366 km, de la București la Brașov.

În septembrie anul trecut, Uber și-a luat angajamentul de a deveni o platformă de mobilitate cu zero emisii în următorii 20 de ani, în 10,000 de orașe, pe 6 continente, prin 100% călătorii parcurse în vehicule cu zero emisii, transport în comun și micro-monibilitate. Un pas important în această direcție este și introducerea trotinetelor Lime pe aplicație. Din iulie 2020, utilizatorii din București pot comanda o trotinetă electrică Lime, având astfel acces la opțiuni sustenabile și accesibile de transport.
Serviciul Uber Green a fost lansat în București în 2018, cu mașini electrice 100%, și s-a extins în Timișoara în octombrie 2020.

Cum funcționează Uber Green

Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei
Selectează Uber Green
O mașină electrică sau hibrid va ajunge la tine în cel mai scurt timp
Oferă rating și feedback șoferului
După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală

Despre Uber

Misiunea Uber este să creeze oportunitate prin mișcare.

Am început în 2010 prin rezolvarea unei probleme simple: cum poți comanda o cursă doar prin atingerea unui buton? Peste 10 miliarde de curse mai târziu, dezvoltăm produse care să ducă oamenii cât mai aproape de destinație. Uber este o platformă care oferă lumii noi posibilități, schimbând modul prin care oamenii, mâncarea și lucrurile se deplasează în orașe.

Share this post

No comments

Add yours