Părculețul din povești. Raiffeisen dă liber la educație prin joacă

Respect, demnitate, toleranță, spirit civic și grija pentru mediu sunt valorile pe care Liceul Teoretic Nicolae Iorga le transmite copiilor de la grădiniță la liceu. Sunt fundamentul evoluției  profesionale și sociale a elevilor școlii.  Promovabilitatea foarte bună la examene, de 80%-95% și integrarea majorității absolvenților în învățământul universitar recomandă liceul ca o unitate de elită în județ.

foto: amenajarilocuridejoaca.ro.

foto: amenajarilocuridejoaca.ro.

Un mediu de învățare frumos și echilibrat. Însă, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, ce continuă o tradiție începută în 1919, are o mare problemă: poluarea. Grădinița se află într-o regiune cu un nivel de poluare ridicat, fiind localizată lângă centura orașului. În plus, copiii, atât  cei din grădiniță, cât și ceilalți copii din cartierele apropiate nu au un loc de joacă amenajat. Cel mai apropiat este la doi kilometri. Liceul își propune să amenajeze un părculeț în curtea grădiniței, “Părculețul din povești”, prin care să optimizeze calitatea mediului urban prin proiectul de peisagistică și să dezvolte la elevi deprinderi de protejare a mediului, să-i responsabilizăm prin conștientizarea unor reguli de comportament ecologic și de grup. Prin amenajarea parcului, micuții învățăcei vor avea cel puțin două noi activități de mediu.

Raiffeisen susține acest proiect cu 29.432 de lei. Este unul dintre cele 15 proiecte susține de Raiffeisen Comunități dintr-un buget total de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours