O nouă campanie de testare HIV și hepatite, lansată de Fundația Baylor

Fundația Baylor Marea Neagră se implică activ în proiectele de responsabilitate socială, ultimul dintre acestea fiind ”Cum ”arată” sângele tău”, un demers inedit, ce se desfășoară în perioada 9 februarie -6 aprilie, în fiecare zi de luni, între orele 14.00-18.00.

Teste-de-HIV

Astfel, în această perioadă, orice constănţean care merge la Complexul Comercial Maritimo Shopping Center va avea posibilitatea de a se adresa echipei Baylor, care oferă o șansă persoanelor netestate de cel puţin şase luni să îşi cunoască starea de sănătate prin efectuarea unor teste gratuite pentru depistarea infecţiei cu HIV sau a infecţiei hepatitice de tip B sau C.

Aflată la cea de-a treia ediție, această campanie este motivată de dorința arzătoare a echipei Baylor de a aduce la cunoştinţă publicului existenţa serviciului de testare. “Vrem să învăţăm oamenii din comunitate să îşi facă un obicei din a-şi efectua testele pentru boli infecţioase. Îi învăţăm cum să recunoască situaţiile cu risc de infectare şi măsurile de precauţie obişnuite. De aceea, echipa Baylor nu doar testează, ci şi consiliază”, a declarat Mihaela Bogdan, directorul programului de testare. Rezultatele testelor sunt confidenţiale şi se dau în aproximativ 30 de minute de la recoltarea probei.

Fundația Baylor oferă serviciul de testare în Dobrogea de mai bine de șapte ani, însă în acest an, programul este susținut la Centrul de Excelenţă Clinică HIV.

Sursa: baylor-romania.ro

Share this post

No comments

Add yours