”Mese calde pentru copiii defavorizați”, un proiect marca Crucea Roșie, susținut de Johnson & Johnson

Cu o istorie de peste 100 de ani în asistență umanitară în caz de dezastre naturale, Crucea Roșie vine în sprijinul persoanelor vulnerabile prin intermediul programelor și activităților sale în beneficiul societății.

04b416786c09e988ddd7e60d58cfd00e

Printre acestea se numără și proiectul ”Mese calde pentru copiii defavorizați”, ce a fost lansat pentru a veni în sprijinul prichindeilor care prezintă un risc ridicat de sărăcie și excluziune socială, care potrivit unui studio realizat de UNICEF este de 52, 2% față de 28 %, cât este media europeană.

Astfel, Crucea Roșie, în parteneriat cu Johnson & Johnson a lansat proiectul ”Mese calde pentru copiii defavorizați”, prin intermediul căruia peste 60 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, proveniţi din familii defavorizate din Alexandria au beneficiat de mese calde în perioada 20 octombrie – 19 decembrie 2014.

Având în vedere faptul că județul Teleorman, care face parte din regiunea sudică, este una dintre cele mai sărace zone din România, Crucea Roșie și compania Johnson & Johnson și-au dorit să vină în sprijinul unor copii proveniţi din familii nevoiaşe din Alexandria, care nu îşi pot asigura necesarul de hrană zilnică, oferind astfel o masă caldă, timp de 5 zile pe săptămână, pe o perioada de 2 luni.

În același timp, Crucea Roşie Română şi susţinătorul acestui proiect, Johnson’s baby®, vă invită să vă alăturaţi iniţiativei, oferind o donaţie de 2 euro la numărul de SMS 8863 (valabil în orice reţea). Oricine doreşte să ajute copiii defavorizaţi, se poate implica în cadrul campaniei „Mese calde pentru copii defavorizaţi” printr-o simplă donaţie la numarul de SMS mai sus menţionat.

Această acțiune nu este singulară. „Mese calde pentru copii defavorizaţi” este o campanie ce se desfășoară la nivel European, în şase ţări din regiune: România, Croaţia, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, beneficiind de sustinerea companiei Johnson & Johnson şi implementat de Societăţile Naţionale de Cruce Roşie din ţările enumerate anterior.

Sursa: crucearosie.ro

Sursa foto: cugetliber.ro

Share this post

No comments

Add yours