Meet and Code – o serie de evenimente, prin care copiii învață că programarea poate fi distractivă! Finanțările depășesc 250.000 de euro

”Meet and Code” a însemnat, anul trecut, peste 600 de evenimente în care mii de oameni au înțeles că programarea poate fi distractivă, iar acm inițiativa revine cu o nouă ediție cu ocazia Europe Code Week – Săptămâna Europeană a Programării, între 6 și 21 octombrie 2018.

Inițiată și finanțată de compania SAP, în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH, prin portalul IT Stifter-helfen, Asociația Techsoup și alți parteneri TechSoup Europ, Meet and Code este un eveniment inedit, prin care organizații neguvernamentale pot propune evenimente de tehnologie și programare pe www.meet-and-code.org până pe 15 septembrie 2018.

De asemenea, aplicanții sunt încurajați să trimită propuneri de evenimente în prima parte a perioadei de înscriere (recomandat fiind până pe 15 iulie) pentru a avea timp suficient pentru evaluarea, planificarea și organizarea evenimentelor.

Fiecare propunere de eveniment va fi verificată și jurizată de Asociația Techsoup, iar procesul de evaluare și finanțare se va derula pe toată durata perioadei de înscriere.

Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației.

Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată. În total, pe tot parcursul perioadei de înscriere și evaluare, 30 de evenimente de programare și tehnologie din România vor primi finanțare Meet and Code.

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.

Inițiativa Meet and Code sprijină evenimente de tehnologie și programare în 22 țări europene: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția și Ucraina.

Anul acesta, Meet and Code caută cele mai creative și originale evenimente din toate cele 22 de țări participante. Premiile se vor acorda pentru 3 categorii: Kick and code, Innovation și Diversity.

În cadrul fiecărei categorii vor fi premiate 5 evenimente. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare vor fi invitați la un eveniment final de două zile la sediul companiei SAP din Walldorf. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi un premiu de 2.500 de euro.

Share this post

No comments

Add yours