La începutul verii, Environ a lansat un program inedit, prin care s-a dorit colectarea unor cantități uriașe de deșeuri. Astfel, campania ”Ecobanca- Banca ta de reciclare” a fost prima reţea de puncte mobile de adunare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori (DBA) și s-a bucurat de un mare succes.
Timp de patru luni, cât timp s-a desfășurat acest proiect, peste 500 de bucureşteni preocupaţi de protecţia mediului înconjurător, s-au înscris în concurs și au colectat și predate nu mai puțin de 20 de tone de DEEE șși două tone de baterii de uzate.
Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Floreasca, Parcul Cişmigiu, Parcul Crângaşi și Parcul Circului sunt doar câteva dintre zonele în care au existat puncte mobile marca Ecobanca. Ba mai mult, în perioada 5 iunie – 29 septembrie, numeroși voluntari au fost întotdeauna ”acolo”, pentru a prelua deșeurile, dar și pentru a oferi informații despre campanie tuturor persoanelor ce-și manifestau interesul.
”Ecobanca – Banca ta de reciclare” este un program ce se adresează persoanelor fizice din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi are ca obiective creşterea gradului de conştientizare a colectării selective şi reciclării deşeurilor electrice şi bateriilor uzate.
De asemenea, această campanie urmăreşte promovarea susţinută a unui comportament responsabil faţă de mediu în rândul locuitorilor Capitalei şi implicarea acestora în proiecte de protejare a mediului, precum şi creşterea cantităţilor de deşeuri colectate efectiv de la populaţie.
Anul 2014 nu este primul în care Environ lansează această campanie. În 2013, programul de atunci s-a bucurat de susținerea a 1 000 de persoane de la care s-au colectat peste 12 tone DEEE şi DBA. De asemenra, 96 de câştigători din rândul celor mai proactivi participanți au fost premiați cu echipamente electrice noi.
Ecobanca – Banca ta de reciclare este un proiect iniţiat de Asociaţia Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Primăria Generală a Capitalei, cu sprijinul Sistemului Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Rematholding şi Green WEEE. (A.D.).
Sursa: Environ.ro
Sursa foto: Environ Facebook