Educație psihologică pentru persoanele afectate emoțional în perioada COVID-19

Conferința ”Managementul emoțional în criza COVID-19” are loc pe 26 noiembrie, ora 19:00, în mediul online, și se adresează oricărei persoană din țară care are nevoie de suport pentru a se adapta emoțional la contextul epidemiologic actual.

Școala online, stresul resimțit de profesori și elevi, munca de acasă sau nesiguranța locului de muncă, grija față de sănătatea celor apropiați îi face pe oameni să își schimbe comportamentele, să piardă echilibrul emoțional și să adopte comportamente ghidate de anxietate. Apropierea sărbătorilor și nevoia de a fi alături de cei dragi pot adânci mai mult aceste stări, astfel că oamenii au nevoie de conștientizare și intervenție psihologică pentru a putea traversa această perioadă.

Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se pot face aici:

https://academiaclar.ro/conferinta-covid19/

Conferința este parte din programul ”Gestiunea psihologică a crizei Covid 19 pentru copii și tineri” susținut de Primăria Municipiului Bacău, Universitatea „George Bacovia” și organizat de Asociația Mutatis Mutandis și Academia C.L.A.R. În perioada octombrie-noiembrie, 100 de copii și tineri au beneficiat de suport în gestionarea emoțiilor prin metoda C.L.A.R.

În cadrul conferinței, va fi prezentată metoda de educație psihologică C.L.A.R (Conștienzare. Libertate. Autenticitate. Responsabilitate). Acest instrument ajută persoanele să înțeleagă ce simt, de unde vin temerile sau blocajele lor și îi ajută să depășească momentele grele prin exerciții pe care le pot pune singuri în practică ori de câte ori au nevoie.

Participanții le eveniment vor primi un ”Kit de prim ajutor emoțional” ce conține un test de autoevaluare a nevoilor de siguranță și semnificație, cât și îndrumare pentru calibrarea percepțiilor, gândurilor, emoțiilor.

Evenimentul va fi condus de dr. psiholog Alina Căprioară, doctor în științe umaniste, lector universitar, autor, trainer și fondator al metodei C.L.A.R., cu o experiență de peste 18 ani în domeniul psihologiei. Împreună cu Mona Nicolici, moderatorul evenimentului și jurnalist, vor prezenta o viziune diferită de raportare la criza COVID-19 și vor răspunde la întrebările participanților.

Participanții se pot înscrie aici – academiaclar.ro/conferinta-covid19/ – sau pot urmări pagina de Facebook a Academiei C.L.A.R. – facebook.com/academiaclar.

Share this post

No comments

Add yours