Deșeuri colectate selectiv trasformate în tablete școlare

Școala Scorțoasa din județul Buzău își va putea continua activitatea în online în urma implicării a peste 150 de elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul din București, voluntari ai Fundației Ecologice ”Floare de Colț”, care au colectat selectiv, peste 900 kg de deșeuri, ajutând, astfel, instituția de învățământ să ofere aceeași calitate a actului educațional în noua realitate a cursurilor online.

Inițiativa face parte din platforma de responsabilitate socială #beameta prin care compania METAMINDS și-a propus să promoveze personaje reale care doresc să își depășescă limitele și, prin acțiunile lor, să genereze performanță, plus-valoare și schimbare în diferite domenii.

Elevi voluntari implicați în proiect, care s-a întins pe o perioadă de trei luni, au colectat selectiv 920 kg de deșeuri, peste 9 kg de peturi de plastic, doze de metal, hârtie și carton, sticle sau baterii fiind colectate zilnic. Elevii au încărcat în cadrul platformei fotografii cu deșeurile colectate care s-au cuantificat la finalul campaniei în tablete donate.

Mecanismul campaniei, dar și obiectivele asumate de METAMINDS, acelea de a crește calitatea învățământului din mediul rural și implicarea tinerilor în activități de protecția mediului, au atras un alt actor în cadrul inițiativei. Astfel, compania DELL Technologies a devenit partener al campaniei.

Share this post

No comments

Add yours