Asociația ”Salvați copiii România” lansează concursul național ”Resurse digitale pentru viitor”

copilInternetul a devenit vital pentru milioane de oameni din toate colțurile lumii, indiferent că vorbim de adulți ori prichindei de câțiva anișori, care nu au învățat încă să vorbească corect. Pentru că accesul se face tot mai ușor, asociația ”Salvați copiii România” lansează un concurs inedit, de tehnici digitale și siguranța online.

‘Resurse digitale pentru viitor’ este un program organizat de Salvați copiii România, coordonatorul național al programului Sigur.info și își propune să îi determine pe copii, ajutați deopotrivă de părinți și profesori, să contribuie la identificarea și diseminarea resurselor digitale utile, sigure și ușor de utilizat.

Fie că vorbim de un program sau o aplicație folosită în mod frecvent la școală, un program de colaborare pentru efectuarea temelor, o platformă interactivă sau orice altă resursă, membrii echipei sunt invitați să o prezinte într-un mod cât mai creativ și original, evidențiind atât beneficiile resursei respective, cât și punctele sale slabe, precum și avantajele utilizării sale de către alți internauți.

Concursul se adresează atât școlilor și cluburilor de tineret, dar și copiilor și profesorilor în mod individual. Participanții vor fi încadrați în două grupe de vârstă, 6-12 ani și 13-18 ani, care vor participa în echipe coordonate de un profesor său părinte. Sub îndrumarea acestora, copiii pot înscrie în concurs proiecte multimedia (prezentări power point sau videoclipuri, etc.) în care vor prezenta o resursă digitală pe care o consideră utilă.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președintele Executiv al organizației Salvați Copiii România, acest concurs nu este doar un simplu exercițiu de creativitate, ci unul de conștientizare a importanței lumii digitale, a utilității acestor instrumente și, mai ales, a nevoii de a naviga online în siguranță deplină.

”Prin competițiile pe care le organizăm anual în cadrul programului Sigur.info, încercăm să mobilizăm copiii să identifice noi soluții originale, din care, de ce nu, să avem cu toții de învățat. Până acum, competițiile s-au bucurat de un succes peste așteptări și probabil anul acesta, când tema este atât de ofertantă, ne vom bucura de o participare cel puțin la nivelul anilor trecuți’, a adăugat aceasta.

De asemenea, concursul include patru categorii speciale, prin intermediul cărora vor fi premiate cele mai implicate persoane și instituții în promovarea și susținerea siguranței online în anul 2014: Profesorul Anului, Școala Anului, Grădinița Anului și Voluntarul Sigur.info al Anului.

Toate proiectele pot fi trimise până la data de 15 decembrie 2014, iar ulterior ele vor fi evaluate de către un juriu special, format din membrii Consorțiului Sigur.info, sponsorii și partenerii concursului, elevi și profesori. Echipele câștigătoare vor fi anunțate în cadrul Galei Siguranței pe Internet din data de 10 februarie 2015 în București.

Sursa: http://agerpres.ro

Sursa foto: http://pcsolutions.paretologic.com/

Share this post

No comments

Add yours