Asociația MaiMultVerde și Fundația Comunitară Covasna vă invită la evenimentul de ecologizare „Împreună curățăm Oltul!”

Asociația MaiMultVerde și Fundația Comunitară Covasna organizează sâmbătă, 11 septembrie, o acțiune de ecologizare de mare amploare pe malurile și luciul râului Olt, cu sprijinul autorităților locale, la care vor participa 18 localități din județele Harghita și Covasna. Ecologizarea va avea loc pe tronsonul Bălan (la izvor) – Ilieni (jud. Brașov).  

Îi așteptăm alături de noi pe toți cetățenii dornici să se implice. Punctul de întâlnire pentru Sf. Gheorghe este în spatele fostului magazin Trident, la ora 9:30. De asemenea, există puncte de întâlnire în fiecare localitate participantă – le găsiți aici: https://www.facebook.com/events/220956303318050

La fiecare punct de întâlnire va exista câte un coordonator responsabil de acțiune, care va conduce voluntarii pe traseul definit.

Noi punem la dispoziție echipamentul necesar pentru curățenie. La finalul zilei, aproximativ ora 14.00, ne vom reuni pentru a lua prânzul împreună lângă podul Olt, vizavi de benzinăria MOL.

Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfășurat de Fundația Comunitară Covasna în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde. În cadrul acestui proiect a fost montată o barieră plutitoare în dreptul localității Sf. Gheorghe, la 100 de metri de punctul de vărsare al râului Debren în Olt, cu scopul de a opri și colecta deșeurile aduse de apă. În continuare, cu sprijinul autorităților și poliției locale, vom amplasa panouri informative și camere video pe maurile Oltului, astfel încât persoanele care abandonează deșeuri în aceste zone vor fi identificate și amendate.

Împreună contribuim la o lume cu ape mai curate.

Persoane de contact la fața locului:

Din partea Asociației MaiMultVerde: Marta Popescu – 0732 461 214.

Din partea Fundației Comunitare Covasna: Bereczki Kinga – 0744 167 500.

Share this post

No comments

Add yours