Bucureștiul a împlinit 555 ani în 20 septembrie 2014. Apa Nova și Primăria Municipiului București au marcat momentul prin însuflețirea Capitalei. Culorile vesele păstrează tinerețea bătrânului București!
Un număr de 22 de fântâni arteziene au fost reabilitate. Veselia apei ce țâșnește din fântânile arteziene din inima Capitalei, Piața Unirii, este triplată de lumini și sunet. Fântânile sunt controlate de la distanță prin sistemul Scada. Un soft permite veselia de culori și muzică ce armoninează dansul apei. Programul poate reda toate culorile din spectrul RoșuOranjGalbenVerdeAlbastruIndigoViolet. În plus, softul permite ca apa să “danseze” pe orice piesă muzicală.
Fântânile din Tronsonul 1 de la Piața Unirii au primit nume simbolice din istoria Capitalei:
Fântâna – A.I. Cuza
Fântâna – Grigore I. Ghica
Fântâna Centrală – Fântâna lui Bucur
Fântâna – Constantin Brâncoveanu
Fântâna – Emilian Pache Protopopescu
Mai mult, fântânile din Tronsonul 2 au primit numele anotimpurilor:
Fântânile Primăverii – 4 fântâni
Fântânile Verii – 4 fântâni
Fântânile Toamnei – 4 fântâni
Fântânile Iernii – 4 fântâni
O fântână din cele 17 din Tronsonul 2 este aniversară. A primit numele: “Vlad Ţepeş – Bucureşti 555”.
Întrega investiție pentru însuflețirea Bucureștiului prin acest proiect inedit a fost suportată de Apa Nova. Anul 2015 se anunță și mai fericit. A doua parte a proiectului “Fântâni Arteziene București” va fi finalizată anul viitor. Vor fi terminate lucrările de la fântânile din Piața Unirii și vor fi extinse fântânile de la Piața Unirii până la Piața Alba Iulia.