Altex România, acțiune de proporții: A colectat 5.700 de DEE, cu 80 la sută mai mult decât în 2013

Anul 2014 a fost unul deosebit de bun pentru Altex România și s-a încheiat cu rezultate excepționale în urma implicării activ în proiectele sociale. Dovadă sunt cele 5700 de tone de DEEE, ce au fost colectate în 2014, cu 80% mai mult faţă de 2013.

recycle_batteries_23362400

Pe lângă acestea, anul trecut, Altex România a reușit să adune peste o tonă de deşeuri de baterii şi acumulatori, reprezentând o creştere de 60% faţă de 2013.

Având în vedere faptul că peste 70% dintre substanţele toxice care ajung la gropile de gunoi provin de la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), predarea acestora către centrele autorizate este necesară pentru protejarea mediului înconjurător.

DBA, deşeurile de baterii şi acumulatori, reprezintă o altă categorie de deşeuri importantă, având în vedere impactul lor negativ asupra solului şi apei că urmare a conţinutului de elemente chimice dăunătoare.

“Compania pune la dispoziţia clienţilor săi peste 58 de containere metalice de exterior pentru colectarea DEEE şi peste 90 de recipiente de interior destinate colectării DEEE mici şi DBA la nivelul întregii ţări.”

Nu doar în campanii de colectare s-a implicat Altex România în anul care tocmai s-a terminat. Compania a promovat intens numeroase programe de conştientizare în rândul publicului astfel încât aceste deşeuri să nu ajungă necontrolat în fluxurile de fier vechi sau abandonate în zone virane. De asemenea, compania extinde constant gama de produse eco-friendly şi promovează beneficiile acesteia către clienţii săi.

Share this post

No comments

Add yours