Zilele Bandanei, un event de susținere a persoanelor care suferă de cancer

În ziua de astăzi, zeci de mii de români se confruntă cu o boală necruțătoare și anume, cancer. Tocmai de aceea, Asociația Little People va organiza o nouă campanie de conștientizare a acestei maladii, eveniment ce va avea loc pentru a doua oară.

DSC_0547

În perioada 4-15 februarie, ”Zilele Bandanei” va marca două zile deosebit de importante din calendarul mondial Ziua Mondială de Lupta Împotriva cancerului (4 februarie) şi Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer (15 februarie). În această perioadă vor fi organizate o serie de acţiuni şi evenimente la nivel naţional cu scopul de a invita publicul larg să îşi exprime solidaritatea faţă de cei care trec prin experienţă luptei împotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

,,Port bandana, pentru că îmi pasă!” este un apel la acţiune şi solidaritate, iar eșarfa purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi considerat într-un simbol al încurajării şi solidarităţii. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această lupta: ,,Nu e ruşinos să purtaţi bandana, suntem alături de voi!”

Bandanele special pregătite pot fi comandate în schimbul unei donaţii simbolice de 10 lei, pe pagină de Facebook Asociaţia Little People România sau la oana@thelittlepeople.ro.

De asemenea, invitația de a purta bandană nu se adresează doar bolnavilor. Și tu îți poți arăta susținerea trimițând fotografii purtând propriile bandane, la adresa de email menţionată sau pot poştă direct pe pagină social media a asociaţiei.

Ba mai mult, acţiunile propuse se înscriu în seria de evenimente şi întâlniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică) celebrează Ziua Internaţională de Lupta Împotriva Cancerului şi organizează campanii de conştientizare în Parlamentul European cu scopul de a atrage atenţia asupra celor mai importante nevoi şi provocări ale copiilor şi famiiile acestora, care se confruntă cu cancerul.

Sursa: stiriong.ro

Share this post

No comments

Add yours