Zeci de mii de puieți au fost plantați în patru județe din țară, cu sprijinul ”Pădurea Copiilor”

Pădurea Copiilor a fost extrem de activă la începutul anului, întrucât până acum au fost împădurite mai multe județe din țară, precum Ialomița. Călărași, Dâmbovița și Teleorman, unde peste 41.700 de puieți au prins rădăcini în localitățile Bărbulești, Dragoș Vodă, Finta, Poroschia și Cuza Vodă.

Fie că a fost vorba de plantații în păduri noi sau de completări la proiectele existente, cei 600 de voluntari ce s-au alăturat cauzei noastre și-au pus cazmaua la treabă pentru un sud al țării mai sănătos și mai pregătit în fața schimbărilor climatice. Ajuns la maturitate, un arbore oferă suficient oxigen pentru o familie de trei persoane, iar dintre puieții plantați de noi în acest sezon peste 2500 vor atinge acest stadiu.

Astfel, cei aproape 100 de voluntari din comunitățile locale, atât adulți, cât și copii au învățat alături de echipa ”Pădurea Copiilor” cum se sădesc corect puieții, cum se diferențiază vlăstarii de foioase și s-au bucurat de un prânz copios, ca la mama acasă.

În acest sezon, sub lumina reflectoarelor a stat Marea Plantare, o inițiativă ce își dorește să devină tradiție și care aduce împreună preocuparea pentru natură, voluntariatul și voia bună. Pe 30 martie 2019, 450 de voluntari au sădit împreună cu echipa de organizare 10.900 de puieți de stejar pedunculat, frasin excelsior, cireș, ulm, vișin turcesc, lemn câinesc, sălcioară și glădiță.

Am trăit în această campanie împlinirea și bucuria de a planta cu voluntarii pe ploaie. Vremea nu i-a speriat pe participanții care au înțeles că puieții au șanse mai bune să se prindă, iar stoicismul voluntarilor spune totul despre dăruirea de a face păduri pentru generațiile viitoare”, spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, președintele Asociației.

De acum încolo, asociația va efectua lucrări de îngrijire și va monitoriza pădurile până la atingerea stării de masiv, susținând constant dezvoltarea comunităților înconjurătoare prin acțiuni adaptate nevoilor lor.

Share this post

No comments

Add yours