Zeci de copii nevăzători vor lua parte la singurul festival de escaladă din România

Nu mai puțin de 60 de copii de la Școlile Speciale pentru Deficienți de Vedere din România vor participa, sâmbătă, 06 aprilie, la cel mai mare eveniment de incluziune socială prin escaladă, Festivalul Climb Again – Puternici Împreună.

Evenimentul este organizat de Asociația Sportivă Climb Again și de Kaufland România și are rolul de a oferi copiilor cu dizabilități acces la terapie prin sport și oportunități de interacțiune și socializare.

Astfel, copiii vor experimenta pe trei circuite diferite, se vor distra având la dispoziție escaladă pe perete vertical, tiroliană și vor participa la diverse activități specifice unui parc de aventură. La eveniment participă și copii voluntari, pentru a forma echipe mixte cu cei nevăzători. Participanții sunt supravegheați de instructori din Lotul Național de Paraclimbing.

„Am hotărât să organizăm cea de-a doua ediție a festivalului de escaladă, pentru că am văzut rezultatele bune pe care le-am avut la prima ediție. Facem astfel posibil accesul copiilor nevăzători la evenimente de cățărat și suntem convinși că prin escaladă reușim să schimbăm percepții și să construim un cadru perfect de interacțiune”, a declarat Claudiu Miu, fondator și președinte al Asociației Climb Again.

Expunerea la activități sportive de escaladă și interacțiunea cu tineri și copii tipici îi face pe tinerii cu diverse tipuri de deficiențe de vedere să fie mai încrezători în forțele proprii, le sporește gradul de independență, devin mai mobili și mai descurcăreți. Acestea sunt rezultatele obținute cu ajutorul primului studiu de impact al terapiei prin escalda pentru copii și tineri cu deficiențe de vedere. Studiul a fost realizat de Asociația Climb Again, pe un eșantion de 60 de copii și tineri care provin din cele 7 școli speciale din România și care au participat, alături de copii și tineri tipici, la primul eveniment de incluziune prin escaladă organizat în România.

„Ne bucurăm că suntem alături de copiii cu dizabilități de vedere din România și că prin intermediul «Festivalului Climb Again» putem crea pentru ei un spațiu unde să se simtă bine și să facă sport în voie. Le facilităm astfel accesul la un tip aparte de terapie, acela prin escaladă și la interacțiunea socială de care au nevoie pentru evoluția lor fizică și emoțională. Sportul este una dintre cele mai bune metode prin care să construim un cadru perfect de socializare și mișcare în egală măsură”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Asociația Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe. Primii beneficiari ai acestor sesiuni au înregistrat deja rezultate precum îmbunătățirea stilul de viață, găsirea unui loc de muncă sau participarea la competiții sportive.

Share this post

No comments

Add yours