Violența cea mai răspândită și mai nevăzută. Tace, dar urlă

Un paradox. Este cea mai răspândită formă de violență, însă puțini o recunosc. Ai spune că tace, dar urlă. Are  efecte negative puternice asupra dezvoltării copiilor, inclusiv asupra dezvoltării creierului. Este violența verbală, cea mai răspândită și cea mai puțin recunoscută formă de violență.

Screen Shot 2014-12-01 at 8.41.23 PM

La o greșeală a copilului, prima reacție a 54% dintre părinți este de a ridica vocea. 11% dintre părinți pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr. Violența verbală este una emoțională. Abuzul fizic lasă urme pe corpul unui copil. Intimidarea, terorizarea psihologică, umilirea și hărțuirea sunt forme ale violenței sentimentale mai greu de identificat, atât de victimă, cât și de alte persoane.

Consecințele sunt devastatoare!

Copiii care sunt supuși în mod repetat la acte de violență emoțională cresc cu credința că e ceva în neregulă cu ei. Acești copii internalizează cuvintele negative și acțiunile de agresiune împotriva lor. Copiii victime ale violenței vor avea mai puțină încredere în ei înșiși și au șanse mai mari să fie temători sau să aibă un comportament violent, să nu se poată concentra la școală sau să aibă dificultăți în a-și face prieteni. Efectele pe termen lung includ: depresie, anxietate, stres post-traumatic, stimă de sine redusă, izolare și înstrăinare de alte persoane, dificultăți de atașament și de relaționare. Violența suferită în copilărie are mare legătură și cu alte probleme ce apar la maturitate, precum obezitatea, depresia, abuzul de tutun, alcoolul, drogurile, infarctul, diabetul și cancerul. Și sunt doar câteva dintre ele!

Vezi AICI cum poți face lumea mai bună, cum poți tu, un singur om, să faci o schimbare, venind în sprijinul UNICEF.

Share this post

No comments

Add yours