Un aparat poate salva o viață. Raiffeisen și ARIL, șansa bolnavilor de leucemie

Monica Bunaciu și alți supraviețuitori ai leucemiei au înființat Asociația Română Împotriva Leucemiei sau ARIL, în 2006. Ei știu cel mai bine ce sistemul medical nu le-a dat. Toate responsabilitatea stabilirii diagnosticului corect a căzut pe umerii unui singur om: medicul hematolog. Însă, în lipsa aparaturii necesare, orice om poate greși, mai ales când are pe an de diagnosticat 9.600 de pacienți ce-i trec pragul cabinetului.

foto: descopera.ro

foto: descopera.ro

Diagnosticul poate fi stabilit târziu, pentru ca medicul să nu se pripească să dea o veste tragică. Lipsa unui diagnostic rapid și corect poate duce la aplicarea unor terapii eronate, care întârzie sau stopează procesul de vindecare. Diagnosticarea corectă este primul pas spre vindecare. În lipsa ei, nu se poate discuta despre un tratament citostatic adecvat sau despre un transplant necesar multor pacienți, care se confruntă cu patologii hematologice.

ARIL cu sprijinul Raiffeisen, de 30.000 de lei, își propune să doteze secția de hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) cu un aparat performant, necesar în diagnosticarea corectă și rapită a bolnavilor de cancer. Aparatul se numește flowcitomertru și este șansa în plus la viață pentru bolnavii de cancer.

Raiffeisen sponsorizează 15 proiecte dintr-un buget total de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours