Tinerii din Mihăilești care vor să-şi transforme ideile în realitate sunt provocați prin proiectul Future Leaders Academy

Future Leaders Academy este cel mai nou proiect educațional preparat la focul acestei veri de Asociaţia Bridging The Gap și grupul de iniţiativă The Seekers. Proiectul se adresează tuturor tinerilor din Liceului Tehnologic „Tiu Dumitrescu“ din Mihăilești, Giurgiu, care vor să învețe lucruri noi, să se autodepășească și să schimbe ceva în bine în localitatea lor. Mulţumim BCR, partenerilor media, prietenilor şi tuturor celor care susţin această iniţiativă!

 

Care este scopul acestui proiect?

 

Liceenii care vor participa la acest proiect vor lucra, pe parcursul a două luni, cu traineri profesioniști din București și din țară, pentru a pune pe picioare propriile proiecte (sociale, culturale, educaţionale, de protecţie a mediului, etc). Tinerii implicaţi vor alege singuri problemele pe care vor să le rezolve pe plan local. De exemplu, ei vor putea veni cu sugestii de proiecte în cadrul cărora să aleagă să: repare băncile din parc, să facă o revistă a şcolii sau chiar să alcătuiască o „trupă şoc” de voluntari locali.

11994249_10207996950185617_1991018437_n

„Ne dorim să le demonstrăm acestor tineri că dacă vor cu adevărat, pot să-şi transforme ideile şi visele în proiecte realiste pe care le pot pune în practică imediat, chiar anul acesta.“ Mircea Racoviceanu, Manager de Proiect.

 

După cele 9 zile de cursuri gratuite, în a zecea zi, tinerii vor intra în Arena Leilor pentru a-și prezenta proiectele în fața unui Juriu format din membri ai comunității locale: părinți, profesori, oameni de afaceri, presă, autorități, ong-uri, colegi. Scopul acestor prezentări este de a convinge comunitatea locală să preia și să sprijine pe viitor proiectele deja pregătite.

Sesiunile Future Leaders Academy:

  • Curs de „Lucru în echipă“
  • Curs de „Management de proiect“
  • Curs „Personal Road Map“
  • Curs de „Fundraising“
  • Curs de „Leadership“
  • Curs de „Public Speaking“
  • Jurizare şi Ceremonia de absolvire

 

„Sprijinim tinerii cu iniţiativă care vor să-şi transforme ideile în realitate. Am încredere că Future Leaders Academy este un proiect care îşi propune să ofere liceenilor mihăileşteni de la Tiu Dumitrescu cunoştinţele necesare pentru a identifica şi rezolva probleme cu care se confrunta comunitatea locală.“

Ionuţ Stanimir, Director de comunicare, BCR

 

Future Leaders Academy se desfăşoară în toamna acestui an la Mihăilești, unde am găsit o comunitate locală, dar mai ales şcolară, interesată să transforme educaţia într-o responsabilitate a tuturor actorilor sociali.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, pe site-ul Bridging The Gap.

Share this post

No comments

Add yours