Teach for Romania în parteneriat cu Asociația Necuvinte organizează evenimentul de închidere al proiectului ,,Educație în siguranță de la egal la egal”

Teach for Romania împreună cu Asociația Necuvinte organizează evenimentul de închidere al proiectului ,,Educație în sguranță de la egal la egal”.

Evenimentul va avea loc pe 21 februarie 2024, la Iași, și va aborda tematica violențelor școlare și a abuzurilor domestice, aducând la aceeași masa reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai Agenției Naționale Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați (ANES), psihologi, consilieri, profesori, asistenți sociali, cadre didactice, mediatori, experți în educație.

Venim cu o componentă de învățare, alături de invitați speciali care ajută și ghidează pentru identificarea și gestionarea situațiilor de violență, cât și cu metode practice de prevenție prin intermediul activităților desfășurate la clasă.

Evenimentul reprezintă închiderea proiectului ,,Educație în siguranță de la egal la egal”, proiect derulat de Teach for Romania și Asociația Necuvinte, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este să combată violența domestică și de gen prin respectarea principiului egalității de șanse în învățământul preuniversitar, oferind instrumentele necesare profesorilor, asistenților sociali și copiilor și prin dezvoltarea de materiale și intervenții ce pot fi preluate la nivelul instituțiilor județene implicate.

Am dezvoltat resurse care pot fi descărcate gratuit de pe site, aplicabile în sala de clasă. Mai multe detalii pe site-ul proiectului.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Share this post

No comments

Add yours